2020. március 11.

Tájékoztató helyi adóügyekhez az E-önkormányzat portálról

Kulcsszavak Megosztás

A helyi adók és a gépjárműadó első félévi befizetési határideje 2020. április 15-re módosult.

Adóigazolás kiállítása iránti kérelmek e-mailben is kérhetők ([email protected]), annak megküldését elektronikus úton, hitelesítve biztosítjuk.

Az E-önkormányzat portál az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne.

Az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő települések - természetes személy és jogi személy - ügyfelei számára az E-önkormányzat portálon keresztül biztosítják ügyfeleik számára az elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatásokat.

Az önkormányzati ASP rendszer országos bevezetésének és fejlesztéseinek köszönhetően már az Ön számára is elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

A https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva lehetősége nyílik egy kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenlegének megtekintésére.

A kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. gépjárműadó, kommunális adó, telekadó, építményadó) elektronikus úton lekérheti, és interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével ki is egyenlítheti.

Az Elektronikus Fizetési szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (pl. ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló esedékes fizetési kötelezettség (vagy már esedékessé vált tartozás) is befizethető.

(Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a sikeres fizetéseket követően a bankok által küldött visszaigazoló SMS tartalmára nincs ráhatásunk. Az SMS-ben esetlegesen előforduló Budapest városnév a Magyar Államkincstár székhelyére utal, nem a kedvezményezett önkormányzatra.)

Budapest Főváros II. Kerületi Adóhatósága

Címlap