Támogatjuk a helyi vállalkozásokat

Kulcsszavak Megosztás

Olyan helyi vállakozások bemutatkozását várjuk, amelyek a járvány idején házhozszállítást vállalnak vagy online szolgáltatást nyújtanak. 

Közösségünk alapjai azok a helyi boltok, cukrászdák, éttermek, szolgáltatók, amelyeknek ismerjük a munkatársait, az eladóit, ahová jó betérni. Sajnos, a koronavírus-járványt a kis- és családi vállalkozások különösen megszenvedik. Ezért azt kérjük kerületünk lakóitól, hogy ha be kell szerezniük, meg kell csináltatniuk valamit, akkor lehetőség szerint egy helyi boltot, zöldségest, szolgáltatót keressenek meg és tőlük rendeljenek! Ehhez segítségül leközöljük a felhívásunkra jelentkezett II. kerületi kisvállalkozások rövid bemutatkozását és elérhetőségeit, amelyek a veszélyhelyzet ideje alatt is működnek és vállalnak házhoz szállítást is, vagy online szolgáltatást nyújtanak.
A II. kerület önkormányzata és a Budai Polgár várja a II. kerületi kisvállalkozások, egyéni vállalkozók, kisebb üzletek, családi boltok jelentkezését. Néhány mondatos bemutatkozásuk elérhetőségeikkel együtt ingyenesen megjelenik a Budai Polgárban, valamint a II. kerület honlapján összegyűjtve. Kérjük, rövid bemutatkozásukat, elérhetőségeiket küldjék el a [email protected] e-mail-címre legkésőbb december 7-én reggel 8 óráig (lapunk legközelebb december 13-án jelenik meg).

                                                                            

NÁNCSI NÉNI VENDÉGLŐJE (1029 Ördögárok u. 80.) – negyven éve működő családi vállalkozás a II. kerületben. Házias, magyaros ételeinket elvitelre és házhoz szállításra is kínáljuk mindennap 11–19 óra között. Ételeink rendelhetőek az állandó és szezonális étlapról egyaránt, melynek teljes választéka megtalálható a http://nancsineni.hu/hu/etlap/ weboldalon. A házhoz szállítás díja egységesen 1500 Ft. Lehetséges fizetési módok: készpénz, bankkártya és SZÉP-kártya. Ételrendelés telefonon: (06 1) 397-2742. További információ e-mailen: [email protected], Facebookon: https://www.facebook.com/nancsineni.hu és a weboldalon: nancsineni.hu.

SZÉPILONA BISZTRÓ - vendéglőnk azon kevés budapesti tradicionális kertvendéglő közé tartozik, melynek sikerült az elmúlt több mint 150 évben fennmaradnia, megőrizve budai hagyományos polgári családias hangulatát, valamint alapvetően magyaros és monarchia korabeli ételkínálatát. Idén, 43 év után, a családi tulajdon kívül-belül megújult. Generációváltás keretében, új csapatunkkal szeretnénk törzsvendégkörünkre alapozva, a kor kulináris elvárásai mellett, a környék lakóit szolgálni és családi törzshelyük maradni. "Szeretni kell az életet!" - Márai sorait tűztük zászlónkra.
A gasztronómiai háttérről két remek séfünk,Takács Roland és Bolyos Gábor gondoskodnak.A vírushelyzet és legfőképpen munkahelyeink megörzése végett felépítettük kiszállítási rendszerünket. Friss heti menü ajánlatunk (2290 Ft) mellett étlapunkról is választhatnak vendégeink, melyet munkatarsaink személyesen szállítanak ki. 11 és 19.30 között várjuk megrendeléseik a következő telefonszámon: 06 1 275-1392.

A HANUMÁN JÓGA online órákkal várja a jógázni vágyókat a kezdőktől a haladókig a hét minden napján! Bővebb információ a hanumanjoga.hu oldalon. Ha anyagi lehetőségeid korlátozottak, akkor se maradj távol!

NEMCSAK JÓGA: A családias és barátságos hangulatáról ismert, 5 éves NemcsakJóga Mozgásstúdió már ONLINE is várja a jóga, pilates és gerinctréning órákat kedvelő régi és új vendégeit. Minden nap lehet csatlakozni az órarendben szereplő, élő, interaktív, online közvetített órákra, valamint kedvére válogathat a több, mint 100 felvételt tartalmazó videótárunkból.Bővebb információ a www.nemcsakjoga.hu és a www.online.nemcsakjoga.hu oldalon, vagy a 06 20 9826-822 számon. Cím: 1024 Káplár utca 11-13.

ONLINE FITNESZ: Most, hogy bezártak a fitnesztermek, sokaknak jelenthet megoldást az otthon végezhető edzés, amit mi 180+ edzésvideóval, 15 ingyenes edzéssel, 10+ vezettet programmal igyekszünk támogatni. Online fitnesztermünben regisztráció után, akár ingyen is elérhető edzésvideókra tudnak otthon edzeni a felhasználók.

Az oldal itt érhető el: https://www.fitvideo.hu/

Az ingyenes edzések itt: https://www.fitvideo.hu/fitneszvideok/ingyenes

A rólunk aloldal, ami bemutatja a FitVideo-t, pedig itt: https://programok.fitvideo.hu/rolunk/

ADVENTI KOSZORÚK, KOPOGTATÓK, MÉCSESTARTÓK, LÁMPÁSOK, ASZTALDÍSZEK. Több mint húsz éve foglalkozom virágokkal, magas szintű rendezvényeket díszítettem az általam megálmodott és elkészített szépségekkel. A koronavírus miatt váltanom kellett, a városmajori és a máriaremetei termelői piacon is árulom – legfőképp magyar alapanyagokból készült – portékáimat, hogy mindenki megtalálja a számára kedves és pénztárcájának is megfelelőt. Koszorúim különböző méretben készülnek, toboz, moha és örökzöld alapokra és eltérő stílusban, színvilágban, de mindig a letisztult Ligeti Évi stílusjegyekkel. Természetesen egyedi megrendeléseknek is örülök. Átvehetők személyesen minden szerdán és pénteken a városmajori piacon, minden második szombaton a máriaremetei cserkészháznál vagy házhoz szállítással (Budán 1000 Ft). Ligeti Évi (06 20) 953-7496, [email protected].A MECHWART LIGETI BARBER SHOP egy olyan hely, ahová a férfiak minden korosztálya élvezheti a tradicionális borbély szolgáltatásokat. Legyen az egy személyre szabott hajvágás, egy szakáll igazítás vagy akár egy forró törölközős borotválás. Az Ausztráliából hazahozott díszek ékesítik az üzlet eredetét és belső dizájn-ját. Minden vendég kap egy finom kávét, ha a napja elején tart, vagy akár egy pohár sört, ha már végzett volna. Az esetleges várakozást egy sakkasztal teszi kellemesebbé.

Várjuk kedves vendégeinket maximális higiéniai előírásokat betartva hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között. Bejelentkezés: Személyesen azonnal vagy telefonon: +361 7878 168

Online időpont foglalás az alábbi linken: https://barber-shop-mechwart.reservio.com/


A MILK CAFE (1023 Bp. Bécsi út 1.) bagelek, frissen készült piadinák, házi sütemények és saláták házhoz szállítását vállalja november 25-től a II. kerület egyes területein (részletek és rendelés a facebook.com/milkcafebuda oldalon a fenti dátumtól kezdődően). Az üzlet telefonszáma: +36 30 996-2515. Nyitvatartás: H-P.: 8.30-18.00 P.: 8.30-16.00

A BUDAI PÉKSÉG házhoz is szállít! Hívd a 06-70-882-8787-es telefonszámot, küldj FB/messenger üzenetet, vagy írj a [email protected] e-mail címre és add le rendelésed. Hétfőtől szombatig szállítjuk házhoz friss pékáruinkat, kenyereinket, süteményeinket, szendvicseinket, de akár a reggeliket is. Ezen kívül elérhetőek kézműves szörpök, friss gyümölcslevek, mézek, tejtermékek, frissen őrölt és szemes kávék is. A kiszállításkor a csomagot kontaktus nélkül adjuk át, a rendelt áruk ellenértékét előre utalással vagy készpénzes fizetéssel lehet rendezni. Minimum rendelési érték 3000 Forint, a házhozszállítás díja 1200 Forint.

BUDAI PÉKBISZTRÓ – adott volt egy üres üzlethelység, egy pályaelhagyó, egy pályára visszatérő, egy pályakezdő egy ötletgazda és egy régóta dédelgetett álom. Vírus helyzet ide vagy oda, de úgy döntöttük, hogy belevágunk az álmunk megvalósításába. Megszületett a Budai Pékbisztró mert teljes szívvel hiszünk a minőségi szolgáltatás sikerében. A célunk az volt, hogy létrehozzunk egy olyan családi pékséget, ahová betérve mindenkit megcsap a friss kenyér és a frissen őrölt kávé illata. Kínálatunkat különböző minőségi pékségek termékeiből válogattuk össze, amiket helyben frissen sütünk és ezekből kézműves szendvicseket is készítünk Nektek.

Nyakunkon a nyitás (juhéé), a pontos dátumot a napokban a Facebook és Instagram oldalunkon fogjuk megosztani Veletek. Reméljük épp olyan örömötöket fogjátok lelni a pékségünkben, mint amilyen izgalommal és szeretettel készítettük Nektek (1024 Lövőház utca 12, Fény utcai piac földszintje –a Lipóti pékség helyén).

A KÓPÉK MŰHELY kézműves pékség és csemege manufaktúra tavasszal kezdte meg működését érintésmentes átadással, házhozszállítással, ősztől pedig szombatonként a Fény utcai piac 4-es asztalán is értékesítünk. A pék, Heiszler Olivér a magyar és nemzetközi csúcsgasztronómiában szakácsként szerzett tapasztalait kamatoztatja kerületi műhelyében. Kínálatunk pillére a hosszan érlelt kovászos kenyér, de népszerűek tartósítószertől- és adalékanyagtól mentes péksüteményeink és delikát termékeink is , melyekből karácsonyi ajándékcsomagok összeállítását is vállaljuk.

Elérhetőségeink: [email protected] - 06 30 250-7954 - https://www.kopekmuhely.com - https://www.facebook.com/kopekmuhely/ - https://www.instagram.com/kopekmuhely/

 

KARLA: saját tervezésű és készítésű táskák webshopja - fényes gymbagek, óriás shopperek, minimalista tárcák. Minden a design és a használhatóság párhuzamba állításának jegyében.
FB: www.facebook.com/karlaproject
webshop: www.karla.shop


A VICTORIA MUSIC hangszerbolt több, mint 25 éve nagy szeretettel, szakmai igényességgel, tudással és odafigyeléssel szolgálja ki a zenészeket, tanárokat, művészeket, diákokat - tehát minden zeneszerető embert. A családi vállalkozás (apa és fia) székhelye a kezdetektől fogva a második kerületben volt: az utóbbi évtizedben a Fény u.15-ben, a Mammutok és a piac mellett találnak meg minket kedves Vevőink. Tavaly megújult webshopunk is, így a komoly- és könnyűzenészek egyaránt megközelítőleg 5000 termék közül tudnak kényelmesen, otthonról, biztonságosan rendelni.
Cím: 1024 Budapest, Fény u.15.
Web: www.victoriamusic.hu
Webshop: shop.victoriamusic.hu


ONLINE SAKKOKTATÁS (1021 Tárogató út 40. fszt. 1.) - Honfi György sakkoktató, sakk szakíró, sakk feladványszerző vagyok, a kerületben egyéni vállalkozóként 2006 óta foglalkozom sakkoktatással. Tanítok kicsiket (6 éves kortól), nagyokat, felnőtteket, nyugdíjasokat. Fiúkat, lányokat. Kezdőket, a haladókat 2000 Élő pontig. Mindenkit, aki úgy érzi, hogy szeretné gyarapítani a sakktudását. 2019-ben kezdtem el az online oktatást. A koronavírus miatt 2020. március közepe óta már csak online sakkórákat tartok. A sakkoktatással kapcsolatban további információt és 9 ingyen leckét találhatnak a www.sakkoktatas.hu weboldalon. Érdeklődés, jelentkezés: 06 70 570-1800 telefonszámon.


TEJTERMÉKEK KÉSZÍTÉSE: Évtizedek óta a második kerületben élek és állami, majd magán iskolákban tejtermékek készítését tanítottam. 13 sajtkészítőt pár hónapja navigáltam el a mestervizsgáig. Azonos célú jelentkezőkből kisebb csoportokat szerveznék és megtanítanám őket is egészséges, adalékoktól mentes joghurtok és sajtok készítésére. (Kezdőtől haladóig). Érdeklődés: Márkus Gyuláné 06 20 564-1629

Címlap