Tartsuk életben a reményt

Címlap   |   2021, április 2 - 14:03Send by email

Az idei húsvét a második a sorban, amit nem élhetünk meg szabadon.

Jelenleg a koronavírus-járvány legnehezebb időszakát éljük: rengetegen vesztik el a szeretteiket, még többen betegednek meg. Érthető módon egyre nagyobb az aggodalom, miközben egyre nehezebben bírjuk a bezártság terhét is. Mindannyian tudjuk ugyanakkor, hogy ki kell tartanunk. A bezártság, a járvány, a félelem nem tart örökké.

A beoltottak száma napról napra gyarapszik. Ezek az emberek már jó eséllyel nem lesznek a koronavírus miatt súlyos betegek és nem kerülnek kórházba, illetve kisebb eséllyel terjesztik a vírust. A dolgunk most az, hogy türelmesen várjunk, és persze gyarapítsuk az oltottak számát – ha végre lehet, oltassuk be magunkat, és győzzük meg erről ismerőseinket és családtagjainkat is. Csak akkor lesz ennek a rémálomnak vége, csak akkor tudjuk megvédeni és végre megölelni egymást, ha az oltás ezt lehetővé teszi.

Sokaknak tartozunk köszönettel. Elsősorban természetesen az egészségügyi dolgozóknak, a szociális intézmények munkatársainak, az önkénteseknek, az otthoni „iskolában” több fronton helytálló szülőknek, illetve azoknak, akik betartották a járványügyi szabályokat.

Csak egyetlen jó dolog van ebben a járványban: hogy kiderült, mennyire összetartó közösség a budaiaké. Jó érzés arra gondolni, hány olyan emberrel találkoztam az elmúlt hónapokban, akik másoknak segítettek. Akik elmentek bevásárolni az időseknek, akik anyagilag vagy személyesen segítettek, akikre számítani lehet akkor is, amikor nehéz idők járnak.

Húsvét a Feltámadás ünnepe! Hiszek abban, hogy a nehéz időszakot követően erőt meríthetünk, és a tavasz biztonságot, fényt és boldogságot hoz mindannyiunk számára!

Őrsi Gergely polgármester