Tegyünk a Radetzky-laktanya megóvásáért!

Kulcsszavak Megosztás

A Radetzky-laktanya épülete nem csupán ingatlan, hanem nemzeti emlékezetünk része.

Őrsi Gergely polgármester a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Bem téri Radetzky-laktanya előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, azt szeretnék elérni, hogy kulturális örökségünk egyik meghatározó épületének megújulásakor maximálisan vegyék figyelembe a műemlékvédelmi szempontokat.

A Radetzky-laktanya épülete nem csupán ingatlan, hanem nemzeti emlékezetünk része – fogalmazott.

Őrsi Gergely elmondta: egy a Magyar Közlönyben megjelent határozat nem zárhatja ki az itt élő polgárokat abból, hogy elmondhassák véleményüket, aggályaikat egy ilyen beruházással kapcsolatban.

Hozzátette: az átlátható döntéshozatali eljárás mellett elvárják, hogy hozzák nyilvánosságra s hatástanulmányokat, a terveket és minden más előkészítő dokumentumot.

Az elkövetkezendő hetekben megteremtjük azt a fórumot, ahol a kormány és a beruházó ismertetheti a terveket és a hatástanulmányokat, egyben meghallgatatják az itt élők véleményét – fogalmazott Őrsi Gergely hozzátéve, hogy céljaik elérése érdekében aláírásgyűjtést is indítanak.

Berg Dániel alpolgármester elmondta, készítettek néhány tájékoztató plakátot, aminek segítségével mindenki jobban megismerheti az épület történetét.

Címlap