Tovább bővül a Margit-negyed

Kulcsszavak Megosztás

A "Bolygó" a Greenpeace támogatásával költözik a II. kerületbe.

Köszöntjük a II. kerület és a folyamatosan bővülő Margit-negyed legújabb beköltözőjét, a Bolygó közösségi teret, amely a Greenpeace Magyarország támogatásával nyújt programokat, kulturális és művészeti foglalkozásokat a klímaválság megoldásáért tenni vágyóknak, a II. kerület lakóinak és a hozzánk látogatóknak.

- Budának és a II. kerületnek nagyon fontos a környezettudatosság, a zöld szemléletmód erősítése - hangsúlyozta az alkalomból Őrsi Gergely polgármester. - A jövőnk csak zöld lehet. Ezért vagyok nagyon boldog, hogy a kerületben találta meg új otthonát a Bolygó nevű közösségi tér, amely korábban ideiglenes helyszínen működött Pesten. Büszke vagyok arra, hogy újra élettel telik meg a Margit-negyed, és olyan intézmények, klubok, boltok és szolgáltatók találnak itt otthonra, akik értéket hoznak Budára.
Terveink szerint hamarosan indul a Margit-negyed következő pályázati köre, bízom benne, hogy hamarosan újabb beköltözőket köszönthetünk.

Július 22-én Őrsi Gergely polgármester és Berg Dániel alpolgármester átadta a Bolygónak a kulcsokat.


A Bolygó változatos programjai ingyenesek lesznek a közösségi tér látogatóinak, azaz mindenkinek, aki szeretne tenni a fenntartható életmódért, vagy akár csak megjavítaná elromlott tárgyait, esetleg inna egy kávét jó társaságban.


A Greenpeace a Margit-negyed program keretében pályázott az Önkormányzat tulajdonában lévő egyik üresen álló ingatlanra, vállalva, hogy a helyszín ingyenesen látogatható rendszeres kulturális és környezetvédelmi programokat kínál majd mindenki számára.

Címlap