2022. augusztus 31.

Új forgalmi rend a Széher út környékén

Kulcsszavak Megosztás

Az évek óta zajló lakossági és szakmai egyeztetéseket követően elkészült a Hűvösvölgyi út – Lipótmezei út – Széher út – Bognár utca által határolt terület forgalomcsillapításának terve, amely alapján szeptember elejétől változik a környék forgalmi rendje.

Az átalakítások első ütemében szeptember 1-jén a forgalmirend-változásokat vezetik be, a hozzájuk kapcsolódó építési munkálatokat (járdaépítés) a második ütemben, szeptember végéig végzik el, elsősorban azért, hogy a közlekedők hozzászokhassanak a változásokhoz.

A Széher út forgalmi rendjére vonatkozó első lakossági megkeresések már öt éve érkeztek, a legnagyobb problémát az átmenő forgalom jelenti. Az első lakossági egyeztetések 2019-ben kezdődtek meg, azóta Az évek óta zajló lakossági és szakmai egyeztetéseket követően elkészült a Hűvösvölgyi út–Lipótmezei út–Széher út– Bognár utca által határolt terület forgalomcsillapításának terve, amely alapján szeptember elejétől változik a környék forgalmi rendje.

A lakossági véleményeket meghallgatva, konszenzussal alakították ki a terület közlekedési rendjét átalakító terveket.

Átmenő forgalom korlátozása

A területen a reggeli órákban nagy az átmenő forgalom, mivel a Hűvösvölgyi út torlódása miatt az azzal párhuzamos Széher utat használják a Budenz út és Budakeszi irányába haladó járművek, és a Budenz iskolába járművel igyekvők. Az átmenő forgalom kizárása érdekében a Pesthidegkút felől érkező forgalom számára a Hűvösvölgyi útról tilos lesz jobbra kanyarodni reggeli 6 és 9 óra között a Lipótmezei útra és a Szerb Antal utcára.

Egyirányúsítás

A területen a meglévő egyirányú utcákon túl a Tárogató út Bognár utca és Furulya utca közötti, és a Széher út Kuruc utca és Bognár utca közötti szakaszán egyirányú forgalmat vezetnek be, a Tárogató úton a Bognár utca felől, a Széher úton a Bognár utca felé haladó iránnyal.

Korlátozott sebességű övezet kialakítása

Az érintett területre 30 km/órás területi sebességkorlátozás lesz érvényben, a táblákat a területhatáron helyezik el. A sebességkorlátozás betartatása érdekében három csomópont burkolatát kiemelik és 18 helyen forgalomcsillapító küszöböt építenek (a menetrendszerű autóbusz-közlekedést nem érinti) a korlátozott sebességű övezet belépési pontjaihoz, valamint a hosszabb utcaközökbe.

K+R parkoló a Budenz iskolánál

A Budenz József Általános Iskola és Gimnázium elé egy K+R (kiss and ride = puszi és hajts tovább) parkolót építenek.

Biztonságosabb úttorkolat

A Széher útról a Budenz útra nyugat felé kanyarodó irány melletti járdaszakaszt átépítik, mert a gyalogosoknak szűkös a hely.

Címlap