2021. november 01.

Új plébánia és közösségi épület Pasaréten

Kulcsszavak Megosztás

Az új plébániaépületet, a felújított templomot és a megépült közösségi házat is megáldotta Erdő Péter bíboros Pasaréten.

Az új plébániaépületet, a felújított templomot és a megépült közösségi házat is megáldotta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek október 24-én Pasaréten ünnepi szentmise keretében, amit a közelmúltban elhunyt Mádl Dalma asszonyért, a pasaréti közösség volt tagjáért ajánlottak fel.

Új plébánia és közösségi ház Pasaréten

Erdő Péter szentbeszédében kiemelte, elemi szükségünk van a hitre, ha meg akarunk maradni a mai zavaros világban. Hozzátette, a közösségi ház a közösségi élet fizikai színtere, amelynek rendezvényeit, eseményeit a cselekvő szeretetnek kell segítenie. Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője kiemelte, az új közösségi tér felépülése, a templom megújulása nemcsak az egyház, hanem Pasarét és a II. kerület életét is gazdagítja. Az építkezést a magyar kormány közel 3 milliárd forinttal támogatta.

Ünnepi szentmise

Az eseményen részt vett Őrsi Gergely polgármester, Áder János köztársasági elnök és felesége, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Gór Csaba önkormányzati képviselő is.

Címlap