2023. március 03.

Új röntgengép a Kapás utcai szakrendelőben

Kulcsszavak Megosztás

Gyorsabb vizsgálat és biztosabb diagnózis a Kapás utcai szakrendelő új röntgengépével.

Új, kiváló minőségű röntgenberendezés érkezett a Kapás utcai szakrendelőbe. Ezt minden felvételtípusnál alacsonyabb a sugárterhelést, rövidebb vizsgálati időt, kiváló minőségű képalkotást, biztosabb és könnyebb diagnózist.

Az új műszert dr. Polák László főigazgató-főorvos és kollégái mutatták be február 2-án. Az eseményen részt vett többek között Őrsi Gergely polgrmestr és Kovács Márton alpolgármester is.

A berendezés képes olyan felvételek elkészítésére, melyek bizonyos esetekben szükségtelenné teszik a CT használatát, így azon túl, hogy akár 30-szor kevesebb a sugárterhelés, könnyen lehet, hogy más intézménybe irányítás nélkül, helyben el tudják látni a pácienst, akit eddig CT-re tovább kellett küldeni.
Ilyen egyedülálló röntgengéppel Magyarországon ismeretek szerint csak a SOTE rendelkezik, de rendelőintézetek körében egyedülálló.

Az új gép üzembehelyezése mellett a rendelőintézet felújítása tovább zajlik, így hamarosan komfortosabb környezetbe érkezhetnek vizsgálatokra és kezelésekre a II. kerületiek. A Kapás utcai rendelőintézet felújítását 401 millió forintos támogatásban részesítette Magyarország Kormánya, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Egészséges Budapest Program keretein belül, ehhez az önkormányzat plusz önrészt biztosít. Ennek keretében megújul a teljes földszinti váró, korszerűsítik az orvostechnológiai eszközöket és a betegirányító rendszert.

Címlap