2022. október 01.

Újdonsággal készülnek a rászoruló idősek számára

Kulcsszavak Megosztás

„Fény kupon” a II. kerületi rászoruló nyugdíjasok piaci bevásárlásához.

- A II. kerület egyik legfontosabb célkitűzése, hogy jobb és könnyebb legyen idősként élni városrészben, ezért igyekszünk nem csupán egyetlen nap figyelni a kerületi nyugdíjasokra, hanem a mindennapjaikat is segíteni – hívta fel a figyelmet Őrsi Gergely polgármester október 1-jén, az idősek világnapján.
Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat 2020-tól eltörölte a II. kerületben élő a 65 év felettiek kommunális adóját, valamint minden csütörtökön kedvezményes gyógyfürdőbelépőt biztosítanak az időseknek.

Az önkormányzat újdonsággal készül a helyi idősebb rászorulók számára.
A „Fény kuponnal” a kerületben élő, rászoruló nyugdíjasoknak kívánnak segítséget nyújtani a bevásárlásban az egyre nagyobb nehézséget okozó az élelmiszer-drágulás miatt. A kuponnal idén 5000 forint értékben járulhat hozzá a II. kerület a rászoruló jogosultak piaci vásárlásához.

A Fény kupont várhatóan a II kerületi lakcímmel rendelkező szociálisan rászoruló 65. életévüket betöltött lakók kérelmezhetik, akik részére megállapított nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás havi összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550%-át. A kérelmezés menetéről és a felhasználási lehetőségekről pontos tájékoztatást adnak hamarosan a Budai Polgár újságban és online.

Címlap