Újra használható a Gyarmati Dezső Uszoda nagymedencéje

Címlap   |   2022, június 15 - 13:31Send by email

Elkészült az ideiglenes helyreállítás, a hétvégén ingyenesen használhatják a II. kerületiek.

Hétvégétől újra használhatják a versenyzőink és a lakosság a Gyarmati Dezső Uszoda ideiglenes helyreállított nagymedencéjét, amelyet kerületi lakosok június 18-19-i hétvégén ingyenesen használhatnak.

A medencét még a koronavírus-járvány kitörésekor kellett leengedni, akkor derült fény arra, hogy a burkolat alá víz ment, és megállapították a betontest repedezettségét is.

A teljes helyreállítás rendkívül költséges, ráadásul különböző eljárások és elhúzódó vizsgálatok során kell megállapítani, hogy ki felelős a medence problémáiért, ezért a II. kerület vezetése úgy döntött, hogy a kivitelező és a tervező egyetértésével és együttműködésével a Műszaki Egyetem által javasolt és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásainak megfelelő technológiával a kárenyhítés érdekében helyreállítják a medencét, ami így a vizsgálatok lezárulásáig is használható.

A járvány kitörése óta nemcsak az 50 méteres medence használatáról kellett lemondani, hanem a kerületnapi rendezvényekről is, de most végre újra lehetőség nyílik mindkettőre, ezért június 18-án és 19-én a II. kerületi lakosok ingyen használhatják a Gyarmati Dezső Uszodát a kerület napja alkalmából mindenkit szeretettel várnak a II. kerület napja alkalmából a Mechwart ligetben és az újra használható 50 méteres medencében a Gyarmati Dezső Uszodában is.