2019. október 24.

Újra járható a Rómer Flóris utca

Kulcsszavak Megosztás

Visszaadták a forgalomnak a Rómer Flóris utcát, egyúttal megkezdődött az Ankara utcai szerpentin felújítása.

Újra járható a Rómer Flóris utca

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy október 24-én visszaadták a forgalomnak a Rómer Flóris utcát, amelyen a Zivatar utca és Margit krt. közötti teljesen átépítették az útpályát. A régi forgalmi rend visszaállt, a szakasz a Margit körúttól megközelíthető.

A Szemlőhegy utca és Zivatar utca között az aszfaltozást a múlt héten befejezték. Itt a burkolati jelek és az útcsatlakozásoknál lévő gyalogos átvezetések, autóbuszmegállók peronjainak járdaépítési munkái, valamint a Rómer Flóris utca–Szemlőhegy utca csomópontnál az új közvilágítási lámpaoszlop építése van még hátra, de ez nem zavarja a kétirányú közúti forgalmat.

Megkezdődött az Ankara utca felújítása

A kivitelező a marási munkákkal megkezdte az Ankara utcai szerpentin felújítását október 24-én. Az út két réteg aszfalt burkolatot (kötő és kopó réteg) kap, de ahol szükséges a pályaszerkezetet is cserélik. A gyalogos átvezetéseknél taktilis burkolati jelek kialakítása és a szegélykő lesüllyesztése zajlik majd. A Margit körút – Margit utca csomópontban lévő közvilágítási lámpatestet cserélik.

Változott az Ankara utca forgalom rendje

- Az Apostol utca és a Zivatar utca között egyirányú a Zivatar utca felé.
- Az Apostol utca és a Margit krt. között) egyirányú a Margit körút felé

Ha a burkolatépítési munkafolyamat úgy kívánja, a kivitelezőnek engedélye van a Szerpentin felső (Apostol utca–Zivatar utca között), vagy az alsó (Apostol utca–Margit krt. között) szakaszának a teljes lezárására, azonban ez az ütem csak ideiglenesen és csak a hétvégi napokon, péntek 22.00 óra és hétfő 5.00 óra között tarthatja fent.

A fenti forgalmi rendet előreláthatólag 1 hónapon keresztül tartják fenn.


Közösségi közlekedés
Az erre közlekedő 91, 191, 291, 931 (éjszakai) járatok október 24-i üzemkezdettel eredeti/terelt útvonalon közlekednek, kijelölt meglévő/ideiglenes megállóhelyek biztosításával az alábbiak szerint:

- A Nyugati pályaudvar felé közlekedő 91, 191, 291-es buszok az eredeti útvonalukon közlekednek: Szemlőhegy utca–Rómer Flóris utca–Margit krt.
- A Nyugati pályaudvar felől közlekedő 91, 291-es buszok terelt útvonalon közlekednek: Margit krt.–Margit utca–Ankara utca–Rómer Flóris utca

- A Nyugati pályaudvar felől közlekedő 191-es busz terelt útvonalon közlekedik: Margit krt.–Margit utca–Apostol utca

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint kivitelező tartja az utcák felújításának eredeti ütemtervét (2020. január 1.), sőt, előteljesítés várható. Ha minden rendben megy, akkor a kivitelezési munkák december 10-re befejeződnek.

Címlap