Ülésezett a képviselő-testület

Kulcsszavak Megosztás

Döntés született többek között az e-rollerek szabályozásáról és pályázatokról.

A képviselő-testület döntött arról, hogy szabályozza az elterjedt elektromos rollerek közterületi használatát, tárolását, hogy felszámolja elhagyott, útban lévő elektromos rollerek okozta rendetlenséget. A megoldást a kerületi mobilitási pontok kialakítása jelenti. A rollereket használók a kijelölt pontokon rendezett körülmények között helyezhetik el a járműveket. Ennek érdekében a szolgáltatók számára egyértelmű feltételeket rögzít a szabályozás. A II. kerület csatlakozott a főváros szabályozási kezdeményezéséhez is, így a jog harmonizáció során még várható változás, de a rollerkáosz felszámolása elkezdődött.

Városrészünk csatlakozott a BP Fatár alkalmazáshoz, így hamarosan a kerületi fák és adataik is böngészhetővé válnak. Ennek feltétele, hogy a II. kerület is rendelkezzen egy naprakész zöldfelületi kataszterrel, amelyhez a meglévő adatállományt felülvizsgálják és frissítik.

Döntés született arról, hogy kerületünk részt vesz a „Bölcsődei nevelés fejlesztése RRF-1.1.2-2021” pályázaton, bízva abban, hogy általa a kerületben két új minibölcsődét lehet kialakítani, növelve a bölcsődei férőhelyek számát.

A Budapest Fővárosi Kormányhivatal törvényességi felhívása nyomán pályázatot ír ki az önkormányzat a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. közművelődési ügyvezetői posztjára.

A képviselő-testületi ülést közvetítése visszanézhető: https://www.facebook.com/budapest2/videos/3002816113304040

Címlap