2022. augusztus 25.

Vár a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Kulcsszavak Megosztás

Augusztus 24–28. között a Klebelsberg Kultúrkúriában, számtalan programmal várnak mindenkit.

AUGUSZTUS 24., szerda

19.00: a TRIP, a Kult2, a Városmajori Szabadtéri Színpad a Vígszínházzal együttműködésben bemutatja: Verne Gyula–Lóci játszik–Divinyi Réka: 80 nap alatt a Föld körül – koncertszínház. Rendező: Magács László. Az előadás 90 perc, szünet nélkül játsszák. Jegyár: 3700 Ft. Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/80-nap-alatt-a-fold-korul-137069/844429


AUGUSZTUS 25., csütörtök

19.30: a XXIV. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál megnyitója.
Megnyitja Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.
Csodatükör civil díj ünnepélyes átadása

Ki kapja a Csodatükröt?
Szalai Kriszta színművész két évvel ezelőtt indította el a Csodatükör elnevezésű civil díjat, amellyel olyan, környezetünkben élő civil embereket – eladót, szerelőt, asszisztenst, kertészt, orvos, tanárt – jutalmazhatunk, akik tevékenységükkel vagy személyiségükkel szépítik meg mindennapjainkat. Szavazni augusztus 20-ig a Szalai Kriszta Facebook-oldalán közzétett szavazótáblázat kitöltésével lehet.

Herczku Ágnes és a Banda koncertje. Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. A belépés díjtalan.

Herczku Ágnes, Nikola Parov és a Banda


AUGUSZTUS 26., péntek


16.00: Csizmás kandúr – a Kereplő Színház előadása. A klasszikus mese vásári bábjátékos formába öntve. Rendezte: Szívós Károly. Játssza Szívós Károly és Török Ágnes. Bábtervező: Török Ágnes. A belépés díjtalan.
17.00: Játszóházi rokkendroll – az Eszter-lánc mesezenekar műsora
A zenekar: Kárász Eszter (ének, ukulele), Bata István (gitár, buzuki), Becze Gábor (nagybőgő), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Nemes Janó (szaxofon, fuvola, klarinét), Veér Csongor (hegedű). A belépés díjtalan.
18.00: A székely menyecske meg az ördög – Fabók Mancsi Bábszínházának előadása. A játékot szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánlják! Bábos mesemondó: Fabók Mariann. A belépés díjtalan.
19.30: Meglepetés koncert. Jegyár: 3500 Ft
Eszter-lánc


AUGUSZTUS 27., szombat

10.00: A Holdkirály palotája – az Aranyszamár Színház előadása
„Laimét a Holdkirály magával ragadta, fekete várába hét lakattal zárta. Nyergeld fel lovadat, indulj messzi útra, fel az égbe, alá a tengerbe, a látóhatáron túlra...”. Te is segíthetsz kiszabadítani a szépséges leányt: locsogj, mint a tenger, kopogj, mint a kövek, ciripelj, mint a kabócák, s meglátod, a szerelmesek újra egymásra találnak. Szereplők: Baranyai Anita, Érsek-Csanádi Gyöngyi mv., Jakab Ádám. A belépés díjtalan.
11.00: Triciklis mesék – Cirkusz Minimus! – a Vojtina Bábszínház előadása
Hallottatok már a híres társulatról?... hogyhogy melyikről? Hát a Cirkusz Minimusról!. Triciklivel járják a világot! Nemcsak dalolnak és az akrobatikus tudományukat mutatják be a nagyérdeműnek, de egy lázas tagfelvétel közepén vannak, így senki ne lepődjön meg, ha úgy hagyja el a nézőteret, hogy a Cirkusz Társulatának tagja lett! Szereplők: Hell Krisztina, Telenkó-Oláh Tímea, Baditz Dávid, Reschofsky György. A belépés díjtalan.
12.00: Solymászbemutató. Vezeti Kisteleki Gergely. A foglalkozás alkalmával a gyerekek megismerkedhetnek a ragadozó madarakkal és a speciális solymászfelszerelésekkel. A belépés díjtalan.
15.00: Fizika-show – látványos bemutató a fizika világából. Vidám, szórakoztató, utazó előadás, ahol a természet törvényszerűségeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A belépés díjtalan.
16.00: A három kívánság (avagy „jelenetek egy házasságból...”) – A Bab Társulat óriásbábos, zenés utcaszínházi előadása. A belépés díjtalan.
17.00: Kolompos mulatság. A belépés díjtalan.
18.00: Világverők – a Danubia Ütőegyüttes és a Széchenyi Produkció világkörüli tánc-fiestája.
Különböző kultúrák zenéjét mutatja be az együttes, a görög és afrikai népzenétől a szambáig, a magyar néptánctól a swingig és ragtime-ig, tánccal, gyönyörű viseletekkel színesítve. A koncerten alkalom nyílik egyszerű tánclépések megtanulására is. A Danubia Ütőegyüttes tagjai: Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető), Wenzon Zsuzsanna, Halász Illés, Kolics Máté, Szalai Tamás, Szekér Attila. A belépés díjtalan.
19.30: Budapest, Te! – az Orlai Produkció előadása. Zenés városnézés. Az előadást 1 óra 40 percben szünet nélkül játsszák. Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/budapest-te-137070/844435. Jegyár: 3500 Ft.
21.30: Csillagok titkai – teleszkópos csillagvizsgáló. Minden érdeklődő személyesen végezhet megfigyelést a Holdról, a bolygókról és a csillaghalmazokról a Magyar Csillagászati Egyesület tagjai közreműködésével. Rossz idő esetén elmarad. A belépés díjtalan.
21.30: Echo II. Zenés-táncos est. A ‘60-as, ‘70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból. A belépés díjtalan.


A Holdkirály palotája

Budapest, Te!


AUGUSZTUS 28., vasárnap


10.30: A vitéz, a kalóz, meg a nagymama – Halász Judit koncertje, új lemezének dalaival. A magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekekkel és családokkal szeretteti meg a magyar költészet legjavát. Az előadáson Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait is hallhatja a közönség. A belépés díjtalan.
11.30: Bolondos mesék – a Napsugár Bábszínház előadása.
A magyar népmesékben a bolondok visszatérő, közkedvelt szereplők. Kiváló lehetőséget adnak e tréfás mesék az egyes személyiségtípusok kifigurázására, jellemrajzok észrevétlen ábrázolására. A vásári hangulat sem marad el. Játssza: Balázs Csongor, Czumbil Örs, Lovas Gábor. A belépés díjtalan.
14.00: Régi európai dallamkincs – Róbert György (blockflöte) és Szabó István (lant, ének) koncertjein a repertoár a korai középkortól a 19. századig terjed. A belépés díjtalan.
15.00: Öko-show – látványos kísérletek a biológia világából. Kísérletek a talajjal, a vízzel, a levegővel és az élővilággal. Interaktív környezettudatos előadás gyerekeknek. A belépés díjtalan.
16.00: Sárkányölő Sebestyén – a KL Színház előadása
A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez. Játssza: Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna. A belépés díjtalan.
17.00–18.00: Kaláka családi koncert. Elhangzanak többek között Szabó Lőrinc, Tamkó Sirató Károly, Kovács András Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Kosztolányi Dezső megzenésített versei. Az együttes tagjait művészi munkájuk elismeréseként Kossuth-díjjal és Prima Primissima díjjal tüntették ki. A belépés díjtalan.
19.30: Oláh Ibolya és zenekara: A „Nem adom el” lemezbemutató koncertje
A Dal 2022 című televíziós műsort frissen megnyert Oláh Ibolya 2022-ben új dalokkal és nagylemezzel tér vissza. Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/nem-adom-el-olah-ibolya-es-zenekara-137071/8.... Jegyár: 3000 Ft


Halász
Judit

Bolondos mesék

Sárkányölő Sebestyén

Kaláka

Oláh Ibolya


Egyéb programok szombaton és vasárnap

Játékok kavalkádja a Mesekertben. Ősjurta, Tekergőtér, Szamárlétra, Bartha Tóni csúzlizdája, Tündérhinta, Az aranyhal meséje, Családia filmszínház, Bogárháton játszóház, Golyózó, Háry János játéktér. A belépés díjtalan.
10.00–18.00-ig: Kezedben a jövő – interaktív kiállítás a fenntarthatóságról. Földünk négy nagy természeti erőforrásának megóvásához kapcsolódó környezettudatos gondolkodást fejlesztő tárlat interaktív játékokkal. A belépés díjtalan.

Jegyvásárlás, helyfoglalás
A megnyitó műsora és a programok mnapközben ingyenesek, az esti belépőjegyes előadásokra a jegyek a Klebelsberg Kultúrkúriában és a jegy.hu oldalon elővételben kaphatók.
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Címlap