Veszélyeshulladék-gyűjtést tart az önkormányzat

Kulcsszavak Megosztás

Március 25-én indokolt esetben házhoz mennek a nagyméretű elektronikai hulladékért, de március 15-ig arra regisztrálni kell.

Veszélyeshulladék-gyűjtés március 25-én, szombaton 8–12 óra között


A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:


• a polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.


Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolójában (1028 Templom u. 1-3.)


Mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy II. kerületi. A nagy tételben (például vállalkozásoktól) érkező gumiabroncsok kiszűrése érdekében a lakosságot célzó akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes odavinni.

A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyes hulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal is biztosítja.


Az akcióban leadható anyagok:
tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Indokolt esetben házhoz mennek a nagyméretű elektronikai hulladékért


A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében március 25-én, szombaton az önkormányzat egyes háztartásokból, előzetes bejelentés alapján ismét elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtő hely egyikére sem.

A szervezők kérik, hogy a kisméretű elektronikai eszközök elszállítására ne jelentkezzenek, és azok se éljenek a lehetőséggel, akik családtag, hozzátartozó segítségét igénybe tudják venni, így több lehetősége marad azoknak, akik ténylegesen segítség nélkül élnek.

Előzetes regisztráció szükséges!
Fontos: a jelentkezéseket korlátozott számban, a begyűjtés kapacitásának határáig tudják biztosítani.az Regisztrálni március 15-ig lehet az alábbi elérhetőségeken: Benedek Beáta, telefon: (06 1) 346-5722, e-mail: [email protected].


Címlap