2020. május 23.

Visszatért az élet a játszóterekre és a sportparkokba

Kulcsszavak Megosztás

Május 18-tól ismét látogathatók a kerületi játszóterek és sportparkok

Karbantartott, tiszta játszóterek várták a gyerekeket

A veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos enyhítése, valamint a járványhelyzet adatai alapján május 18-án újra megnyíltak a II. kerületi játszóterek kapui. Egészségünk megőrzése érdekében azonban tartsuk be a helyszíneken kifüggesztett szabályokat.

Gyerekek és szülők egyaránt várták azt a napot, amikor mintegy két hónap után újra kinyithattak a játszóterek. A szünetet kihasználva a II. Kerületi Önkormányzat karbantartási munkákat végeztetett el a játszóhelyeken és gondoskodott a játszóeszközök felületeinek fertőtlenítéséről, valamint a homokozók jó állapotáról is, hogy a gyerekek biztonságban vehessék újra birtokba. A játékokat rendszeresen fertőtlenítik, és több kerületi játszótéren maszkadagolót helyeztek el.

Amint lehetőség nyílt rá, a II. kerület megnyitotta a játszótereket, azonban az egyéni felelősség hangsúlyozása mellett felhívja a szülők és kísérők figyelmét – a helyszíneken kihelyezett táblákhoz hasonlóan –, hogy tartsák be a kéréseket: a felnőttek kerüljék a csoportosulást, lehetőség szerint hordjanak maszkot és ügyeljenek a játszótér rendjének és tisztaságának megtartására.

Őrsi Gergely polgármester elmondta, hogy amennyiben a játszótéren bármilyen rendellenességet tapasztalnak, jelezzék a [email protected] e-mail-címen, a hivatal pedig a lehető legrövidebb időn belül igyekszik ezt elhárítani. Az újranyitás érdekében hozott intézkedések hatásait figyelemmel kísérik, és amennyiben szükséges, újabb intézkedésekről döntenek.

Egészségünk védelmében a játszótér használatakor tartsuk be:

  • Magunkon betegség, vagy kezdődő betegség tüneteit észlelve ne használjuk a játszótereket!
  • A szülők, kísérők lehetőség szerint tartsanak egymástól legalább 2 méter távolságot, valamint a játszótér területén viseljenek maszkot!
  • A játszótér használata előtt és után is fertőtlenítsék a gyermekek kezét!
  • A gyerekek lehetőleg ne étkezzenek a játszótéren, ha elkerülhetetlen, akkor azt tiszta, fertőtlenített kézzel tegyék!
  • Vigyázzunk a rendre, a szemét helye a gyűjtőedényekben van!

***

Sportoljunk és maradjunk egészségesek!

Miután enyhültek a koronavírus terjedését akadályozó védelmi intézkedések, lehetőség nyílt az amatőr és szabadidősport, valamint a tömegsport célú edzések megtartására. Az önkormányzat ennek szellemében nyitotta meg a közösségi sportparkokat is.

A II. kerületben jelenleg tizenhét olyan közösségi sportpark, sporttér található, ahol kulturált környezetben nyílik lehetőség a sportolásra. A pályákról további információ érhető el a kerületi közösségi sportoldalon: www.free­sportparks.hu/ii-kerulet-budapest.

Mivel a kültéri közösségi terek, sportparkok, saját testsúlyos edzésre kialakított kondiparkok nagyon népszerűek, fontos, hogy ügyeljünk tisztaságukra és a higiéniai szabályokra. A meghibásodást, rongálást az [email protected] e-mail-címen lehet jelezni, hogy a felmerült hibát mielőbb kijavíthassák.

Tartsunk Távolságot! • Tartsunk másfél-két méteres távolságot egymástól az érkezéskor, a helyszínen sportolás közben és távozáskor is. • Ne mások közelében állva várjunk az eszközre, legyünk tekintettel a többiekre, tartsunk rövidebb edzést, mérkőzést. • A fitneszparkok területén az egyéni edzésen résztvevők létszáma nem haladhatja meg az eszközök fogadóképességét. • A sportparkot, az eszközöket mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja.

Higiéniai tanácsok a közösségi sportterek használatához

  • Csak ép kézbőrrel használjuk az eszközöket, a kesztyűhasználat (zárt, nem ujjatlan kesztyű) kiemelten fontos a parkok használatakor.
  • Ajánlott magunkkal vinni zsebkendőt, arctörlőt, kisméretű törülközőt, fertőtlenítőt. Az eszközt a használat előtt és után is letörölhetjük.
  • Kerüljük az arcunk érintését, valamint a kézfogást, „pacsizást”!
  • Sportolás után mindig mossunk kezet, vagy használjunk kézfertőtlenítőt!
  • Fertőző betegség tünetei esetén kerüljük a közösséget, a közösségi sporttereket!

Címlap