2024. április 22.

Vízhiány

Kulcsszavak Megosztás

Vízhiánnyal járó hibaelhárítást végez a Fővárosi Vízművek a II. kerületben április 23–24-én

Hogy a vízszolgáltatás kiesése lehetőség szerint a legkisebb kellemetlenséggel járjon, a javításokat az éjszakai és a hajnali órákra ütemezték: április 23-án 23 órától másnap, azaz április 24-én hajnali 5 óráig.
Ez alatt az idő alatt a környéken nem lesz víz.
A munka befejezését és a hálózat újranyitását követően az ivóvíz zavarossá válhat – ez természetes kísérőjelenség, a víz felhasználhatóságára nincs befolyással, az néhány percnyi ülepítés után biztonsággal fogyasztható.
A vízhiány a térképen kékkel jelölt területet érinti.
Ahog a Fővárosi Vízművek írja: "Tudjuk, hogy az elmúlt időszakban sajnos több alkalommal is volt vízhiány ezen a környéken, ezért a vízszolgáltatás átmeneti kiesése különösen kényelmetlenül érinti az ott élőket.
Bár igyekeztünk ezt a javítást az éjszakai időszakra ütemezni, amikor a vízfogyasztás természetszerűleg alacsonyabb, jól tudjuk, hogy így is bosszantó, ha nem jön a csapból víz a kései vacsora utáni mosogatáshoz, a zuhanyzáshoz, a lefekvés előtti csak-még-egy-pohár-vízhez. A csőhálózatunk meghibásodásai azonban időnként sajnos a legjobb szándékunk és minden igyekezetünk ellenére is elkerülhetetlenek, és ilyenkor nem tehetünk mást, mint: javítani, amilyen gyorsan és amilyen hatékonyan csak lehet. Hiszen az ivóvízellátás biztonságát, a kiváló minőségű ivóvizet csak akkor tudjuk garantálni, ha ezeket a hibákat elhárítjuk.
Ezért kérik a II. kerületnek ezen a részén élők további türelmét. Illetve, ha van rá mód a hibaelhárítás kezdete előtt, még az esti órákban érdemes előzetesen vizet tartalékolni, ami esetlegesen éjszaka vagy hajnalban szükséges lehet ivásra vagy higiéniai célokra.

Címlap