Dr. Varga Előd Bendegúz

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

Dr. Varga Előd Bendegúz, 6. választókerület,

MOMENTUM–DK–MSZP–PÁRBESZÉD–LMP–MMM

Varga Előd Bendegúz vagyok, jogász, közgazdász, kerületünk korábbi alpolgármestere és a 6-os számú egyéni választókerület képviselője. Jelenleg kontrolling területen dolgozom vezetőként.

1974-ben születtem Budapesten. Nős és két kisfiú édesapja vagyok. Általános iskolai tanulmányaimat a II. kerületben az Újlaki Általános Iskolában végeztem, majd a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségiztem. Közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán szereztem. Korábban a Matáv Rt.-nél és a Magyar Posta vezérigazgatóságán kontrollerként dolgoztam. 1998 óta vagyok az MSZP önkormányzati képviselője, akkor a 2. választókerületben nyertem mandátumot. 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben listán szereztem mandátumot. 2002 és 2006 között a kerület alpolgármesterének választottak. Az előző ciklusok során közbiztonsági tanácsnok, továbbá a Költségvetési Bizottság és a Kerületfejlesztési és Településüzemeltetési Bizottság tagja voltam. A 2019. évi választás során 2014 után ismét a 6. választókerület (Zöldmál, Csatárka, Törökvész, Vérhalom és Szemlőhegy) képviselőjévé választottak.

Több mint húsz éve igyekszem képviselni a II. kerületieket. Több száz családnak segítettem eligazodni a hivatal útvesztőiben. Egész életemet itt töltöttem, kevés ember van, aki jobban ismeri a II. kerületet. 1976 óta Zöldmálon lakom. Kiharcoltam a Vérhalom téri futókör megépítését, és kezdeményeztem a buszmegállókban a hiányzó esővédők telepítését. Céljaim közé tartozik az utak és járdák felújítása, a zöldterületek növelése, a tehetséges kerületi diákok támogatása, és az, hogy végre rendezett parkok, utcák között élhessünk, ahol nem kell allergén gyomnövények miatt fuldokolnunk. Nemcsak Zöldmál, de Szemlőhegy és Törökvész is közel áll a szívemhez.

Elérhetőségem: [email protected].

Közérdekű