Kovács Márton

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

Kovács Márton, 11. választókerület,

MOMENTUM–DK–MSZP–PÁRBESZÉD–LMP–MMM

Kovács Márton vagyok, a 11-es egyéni választókerület képviselője, a Párbeszéd alapító tagja.

1980-ban születtem Budapesten. Tanulmányaimat az Újlaki Általános Iskolában kezdtem, majd a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában pék-cukrász szakképesítést, ezt követően pedig érettségi bizonyítványt szereztem. Pár évig a vendéglátóiparban dolgoztam, majd 2010 januárjában abszolutóriumot szereztem az Egri Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi tanulmányok szakán.

2010 őszén lettem a II. Kerületi Önkormányzat képviselője, ahol a Gazdasági és Tulajdonosi, illetve a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság tagja voltam. 2012 novemberében beléptem az LMP Párbeszéd Magyarországért Platformjába. A platform tagjaival együtt 2013 januárjában kiléptünk az LMP-ből, alapító tagja és azóta is aktív politikusa vagyok a Párbeszéd néven működő baloldali zöldpártnak. A 2014-es önkormányzati választásokon kompenzációs listán ismét bekerültem a képviselő-testületbe. A Kerületünk az otthonunk helyi frakció frakcióvezető-helyettesévé, emellett pedig az újonnan alakult Környezetvédelmi bizottság elnökévé választottak.

Születésem óta a II. kerületben élek, házasként és két gyermek édesapjaként. Fő céljaim közé tartozik a kerületi forgalom csillapítása, a közlekedés biztonságának megteremtése, a rászorulókról való önkormányzati gondoskodás, a zöldterületek növelése, közösségi kertek alapítása és a közterek, utcák megtisztítása. Számos kedvenc kerületi helyem van, többek közt Pasarét, Szépilona, Víziváros, a Petneházy-rét és a Hűvösvölgyi Nagyrét.

Elérhetőségem: [email protected], telefon: (06 30) 573-9033.

Közérdekű