Közlekedési információk

Kulcsszavak Megosztás

Aktuális közlekedési információk a II. kerületben

2021. augusztus 30.

Dolgoznak a Bimbó út felújításán

Elkészült az út első szakaszának felújítása a Fillér utca és a Gábor Áron utca között, és következik a Gábor Áron utcai csomópont. A teljes beruházás a Fenyves utcáig november közepére készülhet el.

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában – a II. kerület kezdeményezésére – megújul a Bimbó út a Fillér és a Fenyves utca között. Az útépítéssel együtt a vízvezeték-építési munkálatokat is össze kellett hangolni, de az volt a cél, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel és forgalmirend-változással kapjon új burkolatot az útszakasz.
A Bimbó út Fillér utca és Gábor Áron utca között szakaszának felújítása augusztus közepére készült el.
A második szakasz a Gábor Áron utca csomópontjának a rekonstrukciója, amelynek során fontos szempont volt, hogy a kereszteződést – az aszfaltozást leszámítva – használhassák az arra közlekedők.
A Bimbó út felújítása a Fenyves utcáig tart, ennek során új középsziget épül a Tüske utcánál, valamint a közműszerelvények és víznyelők is átépülnek. A teljes beruházással várhatóan november 17-én végeznek a kivitelezők.
A felújítás teljes ideje alatt félpályás útlezárás mellett folyamatos lesz a forgalom, ahogyan a közösségi közlekedés is, azonban a buszok időszakosan terelt útvonalon járhatnak.


Biztonságosabb a kereszteződés
Kiemelt kereszteződést épített a II. Kerületi Önkormányzat a Virág árok és a Branyiszkó út találkozásánál, miután a közösségi költségvetés szavazásán is előkelő helyen szerepelt a terület átalakítása. Az átépítés után javulni fog a közlekedésbiztonság a kereszteződésben, így az óvoda környékén is.


Megújult a járda és a korlát
Augusztus közepére elkészült a járdafelújítás a Máriaremetei úton a Turul utcánál. Nemcsak a szakasz helyreállítása és a korlát megújítása történt meg, hanem végre akadálymentesen is megközelíthető a Turul utcából a Máriaremetei út, és a Fővárosi Csatornázási Művek is helyreállította a leszakadt árokszakaszt.


Átépül a forgalmas csomópont
A Pitypang utca–Zöld lomb utca kereszteződésének átépítése július második felében kezdődött el. Célja, hogy növelje a gyalogosok biztonságát a gyalogátkelőhelyen, ugyanis egy általános iskola, egy óvoda és egy rendelőintézet is működik a környéken. A következő, biztonságos közlekedést szolgáló beruházás helyszíne a Zöldkert út–Zöld lomb utca kereszteződése lesz.


K+R parkoló és forgalomcsillapítás
Az Ötvös János utcában, a Gyermekek Háza előtti területen forgalomcsillapító küszöb és a gyerekek biztonságos ki- és beszállását segítő K+R („puszi és indulj”) parkoló épül. A munkálatok augusztus végére várhatóan be is fejeződnek.

Útfelújítás
a Hidász utcában
A Hidász utcában is elkezdődik az útburkolat felújítása a Pasaréti út és az Orsó utca közötti szakaszon.

Aktuális