Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2021.01.20 14:30

Ágaprítási szolgáltatás

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatást biztosít a kerület polgárai számára. A polgármesteri hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani. Jelentkezni a www.komposztmester.hu oldalon keresztül lehet, egy online űrlap kitöltésével. A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. Ehhez edények biztosításával és szakmai tanácsadással további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program.

Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat darabolni).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt maximum 1-2 nappal helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül. A jelentkezők az online űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak a szolgáltatás lebonyolításának rendjéről.

Archív