Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

Figyelem! A 2020. március 21-i Lakossági veszélyes hulladék gyűjtése és házhoz menő elektronikai hulladék gyűjtése elmarad.

Az önkormányzat a rendszeres szolgáltatással szeretné elérni, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, vagy az erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék.

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni. Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de átvételüket és elszállításukat a II. kerület továbbra is biztosítja.

Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Az én kerületem