Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉST TART A II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 2024.

2024. JÚLIUS 6. SZOMBATON 8-12 ÓRA KÖZÖTT.

A hulladékátvétel két helyszínen történik:

• a POLGÁRMESTERI HIVATAL PAPKERTI PARKOLÓJÁBAN

(1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (a hulladékleadás idejére), ha a sorompónál jegyet kérnek.
PESTHIDEGKÚTON A KLEBELSBERG KULTÚRKÚRIA MURVÁS PARKOLÓJA

(1028 Templom u. 1-3.)

A leadáshoz regisztráció nem szükséges!

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy a II. kerületi lakos.

A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják ezért más típusú hulladékot ne vigyenek!

Indokolt esetben
, rászorultsági alapon ismét lehet kérni a nagyméretű elektronikai hulladék háztól történő elszállítását.

Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szorulók számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem. A jelentkezéseket korlátozott számban a begyűjtés kapacitásának határáig tudják biztosítani. Ne jelentkezzenek a kisméretű elektronika eszközök elszállítására, és azok se, ahol családtag, hozzátartozó segítségét igénybe lehet venni.

A rászorultsági alapon történő hulladék elszállításra regisztálni 2024. JÚNIUS 24-tŐl 2024. JÚLIUS 3-ig az alábbi elérhetőségeken lehet: Kiss Tamás Attila, telefon: (06 1) 346-5725, Hétfő-Csütörtök 11-14h és Péntek 9-12h között, vagy e-mailen a [email protected] címen. A jelentkezésnél kérjük pontosan megjelölni az elszállítandó hulladékot, annak mennyiségét, és megközelítő méretét.


Az akcióban LEADHATÓ anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradt olaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

A gumiabroncs /háztartásonként 8 db/, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyeshulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal biztosítja

NEM LEADHATÓ anyagok: hungarocell, hullámpala, CD, DVD, építési törmelék/hulladék, egyéb nem veszélyes hulladék

Ha nem szeretné hónapokig gyűjtögetni a veszélyes hulladékot:

  • Nagyobb méretűek is folyamatosan leadhatók az

  • A kisebb méretű hulladékok:

A használt sütőolaj minden cseppje érték! Ezért program részeként visszatérítést fizetnek minden kilogramm után a kijelölt szervezeteknek, hogy támogassák őket is környezetvédelmi céljaik megvalósításában. A lenti telephelyeken leadott használt sütő olajokkal az Óvodákat is támogatják!

II. kerületi telephelyek

Telephely neve Címe
Budakeszi Úti Óvoda 1021 Budapest, Budakeszi út 75.
Labanc Utcai Tagóvoda 1021 Budapest, Labanc utca 2.
Fény Utcai Piac Beruházó, Szervező és Üzemeltető Kft. 1024 Budapest, Lövőház u. 12.
II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Klebelsberg Kultúrkúria 1028 Budapest, Templom u. 2-10.
Virág Árok Óvoda 1026 Budapest, Virág árok 8.
Virág Árok Óvoda 1026 Budapest, Virág árok 15.
Pitypang Itcai Óvoda 1025 Budapest, Pitypang u. 17.
Bolyai Utcai Óvoda 1023 Budapest, Bolyai u. 15.

Az én kerületem