Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

Veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. kerületi Önkormányzat 2023. MÁRCIUS 25-én, szombaton 8-12 óra között.

Az önkormányzat a rendszeres szolgáltatással szeretné elérni, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, vagy az erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék.


A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:

• A polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.

• Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1-3.)

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy a II. kerületi. A nagy tételben (például vállalkozásoktól származó) gumiabroncsok kiszűrése érdekében a lakosságot célzó akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni.

A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyeshulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal is biztosítja.

Az akcióban leadható anyagok:
tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradt olaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Indokolt esetben házhoz mennek a nagyméretű elektronikai hulladékért
Előzetes regisztráció szükséges!
A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében 2023. MÁRCIUS 25-én, szombaton az önkormányzat egyes háztartásokból, előzetes bejelentés alapján ismét elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem.
Fontos: a jelentkezéseket korlátozott számban a begyűjtés kapacitásának határáig tudják biztosítani!
A szervezők kérik, hogy a kisméretű elektronika eszközök elszállítására ne jelentkezzenek, és azok se éljenek a lehetőséggel, ahol családtag, hozzátartozó segítségét igénybe lehet venni, így több lehetősége marad azoknak, akik ténylegesen segítség nélkül élnek.

Regisztrálni 2023. MÁRCIUS 15-ig lehet az alábbi elérhetőségeken:

Benedek Beáta, telefon: (06 1) 346-5722, e-mail: [email protected] címen.

Az én kerületem