Egészségügyi szűrővizsgálatok

Kulcsszavak Megosztás

A díjmentes és önkéntes Egészségnapokat 2011-től minden évben két alkalommal (a tavaszi és az őszi időszakban), két helyszínen (a belső és külső kerületrészben) megrendezi Önkormányzatunk. A szűrőnapok létrehozásának legfőbb célja a megelőzés és a lappangó betegségek korai felismerése volt.

A Kapás utcai és Községház utcai rendelőben biztosított általános szűrővizsgálatok területei: belgyógyászat, urológia, nőgyógyászat, gégészet, tüdőgyógyászat, szemészet, pszichológus, bőrgyógyászat, szűrési tanácsadás, valamint az egészségtudatosság jegyében nordicwalking-oktatáson is részt vehetnek az érdeklődők.

2013-tól a Budapesti Szent Ferenc Kórház az Önkormányzattal együttműködve egy további szűrőnap keretében kardiológiai szűrést végez.

2015-től szintén egy külön nap keretében a Pulzus Központban komplett kardiológiai vizsgálaton vehetnek részt azok a lakosok, akiknek az általános szűrőnapok eredményei alapján ez javasolt.

2017-től – elsősorban az aktív korosztályt célozva – a Hidegkúti Sportparádén is elérhetővé tettük a szűrővizsgálatokat.

Aktuális egészségügyi szűrőprogramjaink időpontját az Önkormányzat honlapján, a Budai Polgár című lapban, valamint plakátokon jelentetjük meg.

Kérjük, kísérjék figyelemmel hirdetéseinket!

Az én kerületem