Alpolgármesterek

Kulcsszavak Megosztás

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testület megválasztott alpolgármesterei.

Varga Előd Bendegúz vagyok, jogász, közgazdász, a 6-os számú egyéni választókerület képviselője. 2002-2006 után ismét alpolgármesternek, egyben Örsi Gergely polgármester általános helyettesének választott a képviselő-testület.1974-ben születtem Budapesten. Nős és két kisfiú édesapja vagyok. Általános iskolai tanulmányaimat a II. kerületben az Újlaki Általános Iskolában végeztem, majd a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségiztem. Közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán szereztem. Korábban a Matáv Rt.-nél és a Magyar Posta vezérigazgatóságán kontrollerként dolgoztam. majd az energia iparban dolgoztam az NKM Energia Zrt, támogatói kontrolling terület vezetőjeként. 1998 óta vagyok önkormányzati képviselő, akkor a 2. választókerületben nyertem mandátumot. 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben listán szereztem választottak képviselőnek. Az előző ciklusok során közbiztonsági tanácsnok, továbbá a Költségvetési Bizottság és a Kerületfejlesztési és Településüzemeltetési Bizottság tagja voltam. A 2019. évi választás során 2014 után ismét a 6. választókerület (Zöldmál, Csatárka, Törökvész, Vérhalom és Szemlőhegy) képviselőjévé választottak.

Több mint húsz éve igyekszem képviselni a II. kerületieket. Több száz családnak segítettem eligazodni a hivatal útvesztőiben. Egész életemet itt töltöttem, 1976 óta lakom a II. Kerületben azon belül Zöldmálon.

A polgármester általános helyettesítése mellett feladatom a költségvetés, a pénzügy, a településüzemeltetés és a sport terület felügyelete.
Elérhetőségek:
E-mail: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/drvargabendeguz


Berg Dániel vagyok, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért nevű pártcsalád frissen megválasztott alelnöke.

New Yorkban születtem és éltem is sokáig, de Budán nőttem fel, így egyszerre mozgok otthonosan a Hűvösvölgyi Nagyréten és a Central Parkban is. Tanulmányaimat a New York-i Egyetemen és a Közép-Európai Egyetemen folytattam, ahol kommunikációs szakemberként, illetve közpolitikai szakértőként végeztem. Kerületi önkormányzati képviselőként azért szeretnék és fogok dolgozni, hogy létrehozzunk egy olyan okoskerületet, ahol az internetes ügyintézés, a technológia-alapú fejlesztés és az ingyenes kerületi internet bárki számára elérhető lesz. Kiemelten fontos számomra a helyi kultúra és színházi élet támogatása, egy családbarát és közvetlen önkormányzat megteremtése, a zöldterületek növelése és védelme, illetve az átláthatóság és a korrupció elleni harc. Kedvenc kerületi részem a Hármashatár-hegyi repülőtér, ahol rendszeresen sétálok a kutyámmal.

Elérhetőségem:

[email protected].


Kovács Márton vagyok, a 11-es egyéni választókerület képviselője, a Párbeszéd alapító tagja.

1980-ban születtem Budapesten. Tanulmányaimat az Újlaki Általános Iskolában kezdtem, majd a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában pék-cukrász szakképesítést, ezt követően pedig érettségi bizonyítványt szereztem. Pár évig a vendéglátóiparban dolgoztam, majd 2010 januárjában abszolutóriumot szereztem az Egri Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi tanulmányok szakán.

2010 őszén lettem a II. Kerületi Önkormányzat képviselője, ahol a Gazdasági és Tulajdonosi, illetve a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság tagja voltam. 2012 novemberében beléptem az LMP Párbeszéd Magyarországért Platformjába. A platform tagjaival együtt 2013 januárjában kiléptünk az LMP-ből, alapító tagja és azóta is aktív politikusa vagyok a Párbeszéd néven működő baloldali zöldpártnak. A 2014-es önkormányzati választásokon kompenzációs listán ismét bekerültem a képviselő-testületbe. A Kerületünk az otthonunk helyi frakció frakcióvezető-helyettesévé, emellett pedig az újonnan alakult Környezetvédelmi bizottság elnökévé választottak.

Születésem óta a II. kerületben élek, házasként és két gyermek édesapjaként. Fő céljaim közé tartozik a kerületi forgalom csillapítása, a közlekedés biztonságának megteremtése, a rászorulókról való önkormányzati gondoskodás, a zöldterületek növelése, közösségi kertek alapítása és a közterek, utcák megtisztítása. Számos kedvenc kerületi helyem van, többek közt Pasarét, Szépilona, Víziváros, a Petneházy-rét és a Hűvösvölgyi Nagyrét.

Elérhetőségem: [email protected], telefon: (06 30) 573-9033.


Szabó Gyula vagyok, a Demokratikus Koalíció II. kerületi szervezetének tagja, a 7-es számú egyéni választókerület képviselője.

Szakmai pályafutásomat a ’70-es évek elején a Honvéd Térképészeti Intézetben kezdtem. Majd közel két évtizedes kitérő után ide visszatérve, negyedszázada a kerület lakója is lettem. A BME Építőmérnöki Karán földmérő mérnökként végeztem, majd később a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem posztgraduális képzésein szereztem logisztikai és vezetői végzettségeimet. Nyugalmazott katona vagyok. Aktív katonai pályámat a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálatának vezetőjeként fejeztem be. Két gyermekem és három unokám van. Műszaki végzettségű és beállítottságú emberként szeretnék részt venni a problémák megoldásában és hozzájárulni a kerület fejlődéséhez. Úgy gondolom, hogy változtatni kell a korábbi kerületi vezetés „jól van az úgy” szemléletén, a félmegoldások politikáján. Legfontosabb céljaim közé tartozik a kerület gazdálkodásának átláthatóbbá tétele, a kerületiek érdekeinek védelme a kormányzati beruházások és építkezések kapcsán, a kerület útjain a forgalom csökkentése, a kerületi egészségügyi ellátás helyzetének javítása és a hajléktalanság megoldása. Az egész kerület fontos számomra, de a szívem leginkább a Marczibányi térhez és a Millenárishoz húz, ami reményem szerint az állandó építkezések végeztével visszanyerheti korábbi vonzerejét.

Elérhetőségem: (06 30) 540-5967, e-mail: [email protected].

Közérdekű