Egyéni országgyűlési képviselők

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerület képviselői.

Gulyás Gergely

országgyűlési képviselő 3.vk., Fidesz-KDNP

Gulyás Gergely 2018. május 18. napjától a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2017 októbere és 2018 májusa között a Fidesz frakcióvezetője. 2014 májusától 2017 októberéig az Országgyűlés alelnöke, a Törvényalkotási bizottság elnöke.

2010-től országgyűlési képviselő. 2010-től 2017-ig a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 2010-től 2014-ig az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának tagja, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke, később elnöke. A magyar alkotmányozási folyamat ideje alatt az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke.

2015 óta a Fidesz alelnöke. Országgyűlési képviselői megbízatását megelőzően ügyvédként dolgozott. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte. 2006 és 2011 között megbízott egyetemi oktató a Károli Gáspár Református Egyetem Alkotmányjogi Tanszékén. Német és angol nyelven beszél.

Elérhetőség:

E-mail: [email protected]

Varga Mihály

országgyűlési képviselő 4.vk., Fidesz-KDNP

Öröm számomra, hogy 2014 után 2018-ban is bizalmat kaptam a választóktól, így lakóhelyem, a II. kerület országgyűlési képviselőjeként azért a közösségért dolgozhatom, amelynek én is tagja vagyok. Két évtizede élek a II. kerületben, feleségemmel együtt neveljük négy gyermekünket.

A II. kerület a főváros egyik legszebb városrésze, jó látni, nap mint nap megtapasztalni, hogy az itt élők szeretik környezetüket, büszkék természeti, kulturális értékeikre, oktatási intézményeire, az épített örökségre. Képviselőként arra törekszem, hogy ezeken a területeken további lépéseket tegyünk.

A Ganz-tömb rehabilitációjával mintegy öthektáros pihenőpark jön létre a város szívében. Jutott forrás olyan emblematikus épületek megújítására is, mint Klebelsberg Kuno egykori hidegkúti otthona, vagy Gül Baba türbéje.

Az oktatás színvonalának erősítését számos intézkedés szolgálja: új iskola épül a Hűvösvölgyben a Gyermekek Háza részére, a pasaréti Szabó Lőrinc iskola kormánytámogatással új tantermekkel és tornateremmel bővül, a Szent Angéla Ferences Gimnázium is új szárnnyal egészül ki.

A II. kerület egészségügyi intézményeinek mindegyike megújul a közeljövőben: új épületbe költözik a kerületi járóbeteg-ellátás, kibővül és megújul a Budai Irgalmasrendi Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, valamint a Szent Ferenc Kórház. A Szent János Kórház modernizációja megkezdődött. Az egészségmegőrzésben fontos szerepe van a sportnak és az egyéb rekreációs tevékenységeknek, így mindannyian örülhetünk annak, hogy megújult a Császár-Komjádi Uszoda, és megépülhet a pesthidegkúti uszoda is.

Életutam:

1989-ben a budapesti közgazdasági egyetemen szereztem diplomát, ezután Budapesten a 43. számú Állami Építőipari Vállalatnál, majd a szolnoki KEVITERV-nél dolgoztam közgazdasági munkakörökben. 1995 és 1997 között a szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola oktatója voltam.

1990 óta vagyok országgyűlési képviselő, jelenleg Budapest II. és III. kerületében, a 4-es számú országgyűlési választókerületnek vagyok megválasztott képviselője.

1998–2000-ig a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára, majd 2001-2002 között pénzügyminiszter voltam. A második Orbán-kormányban több posztot is betöltöttem, 2012-től az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter voltam, 2013-2018 között nemzetgazdasági miniszterként dolgoztam. A 2018-as választásokat követően megalakult kormány miniszterelnök-helyetteseként és pénzügyminisztereként a gazdaságpolitika irányításáért, valamint az államháztartás stabilitásáért felelek.

Tisztelt II. kerületi polgárok!

Az Önök országgyűlési képviselőjeként csak akkor tudok teljes értékű munkát végezni, ha közvetlen és élő kapcsolatban állok az itt élőkkel. Kérem, forduljanak hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

Facebook: https://www.facebook.com/Varga-Mihaly-324771568775

E-mail: [email protected] (hírlevélre való feliratkozás)

Választókerületi irodák:

Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 13/b

Telefon: 212-5030

Cím: 1028 Budapest, Máriaremetei út 118.

Telefon: 06 20 355-8199

Közérdekű