Kultúra

Kulcsszavak Megosztás

-

Klebelsberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központ

Irányítószám: 1028
Utca, házszám: Templom u. 2-10.
Telefonszám: 392-0860
Fax: 392-0862
Webcím: www.kulturkuria.hu
E-mail: [email protected]
Alternatív E-mail cím: [email protected]

A Klebelsberg Kultúrkúria a II. kerületi, budai hegyek által körülölelt festői környezetben fekszik, a hajdani Klebelsberg-birtokhoz tartozó területen. A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. A különböző anyagok (terméskő, fém, tégla, beton) alkalmazása az épület új szárnyában már a kortárs építészet formavilágát tükrözi. A Kultúrkúria folyosóin rámpák könnyítik a mozgássérültek közlekedését.

A múlt és jelen közötti harmonikus kapcsolat nemcsak az épületre, hanem a Kultúrkúria felvállalt művészeti koncepciójára is vonatkozik. Klasszikus dráma és modern zenés színház (modern opera); néptánc és kortárs táncművészet; komolyzene és nívós könnyűzene; kortárs egyéni és csoportos képző-és iparművészeti kiállítások és fotóművészek tárlatai. E kategóriák látszólag különböző művészeti ágakhoz tartoznak, valójában azonban egy tőből fakadnak, így programkínálatunkban mindezek
ötvözetére törekszünk.

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Irányítószám: 1022
Utca, házszám: Marczibányi tér 5/a
Telefonszám: 212-4885, 212-2820
Fax:
Webcím: www.marczi.hu
E-mail: [email protected]

A Marczibányi Téri Művelődési Központ 1972-ben kezdte meg működését. Az intézmény jelenleg a Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. részeként, a Klebelsberg Kultúrkúriával, a Berczik Sára Budai Táncklubbal és a Vízivárosi Galériával közösen szolgálja a kerület polgárainak közművelődési és szórakozási igényeit.

Az intézmény programjait magasan kvalifikált, elhivatott népművelők, pedagógusok és művészek alakítják, a háttértevékenységek kiemelkedő színvonalú megvalósítása mellett.

Programjaikat a kor művészi elvárásainak szellemében szervezik, a kerületi igények figyelembe vételével.

Intézmények