Egészségügyi intézmények

Kulcsszavak Megosztás

Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata

1027 Budapest, Kapás u. 22.

Tel: 488-7500

www.kapas.hu

A II. kerületi lakosság alapellátásának terén a Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata biztosítja a gyermekfogászati-, körzeti védőnői-, iskolaorvosi-, iskolavédőnői- és háziorvosi ügyeleti ellátásokat. Kerületünkben a felnőtt és gyermek háziorvosi szolgálatok, valamint a felnőtt fogászati alapellátás privatizáltak. A lakosság járóbeteg-szakellátását az Egészségügyi Szolgálat 6 telephelyen végezi 28 egészségügyi szakmában, melyet kiegészít a gondozói hálózat (bőr- és nemibeteg-, onkológiai-, pszichiátriai és tüdőgondozó), valamint a gyermek fogszabályozás és a központi telephelyen működő fogászati röntgen.

Az Egészségügyi Szolgálat fontosnak tartja a lakosság preventív ellátását, melyet magasan kvalifikált szakorvosok és szakemberek biztosítanak, mind az alapellátás, mind a szakellátás keretein belül. Vezetése törekszik az eszköz és géppark folyamatos karbantartására, illetve frissítésére, hiszen ezek a korrekt betegellátás feltételei. Figyelmet fordítanak rendelőik betegbarát, esztétikus és higiénikus megjelenésére.

Szakmai és emberi hozzáállásukról betegeik elégedettsége is tanúskodik, melyet folyamatosan mérnek. Színvonalas működésüket bizonyítja a közel 20 éves ISO 9001:2015 minősítésük is, melynek megtartására mindenkor figyelmet fordítanak.

A kerület egészségügyi ellátásával kapcsolatos további információkat a Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának honlapján, a www.kapas.hu-n találhatnak.

Orvosi és védőnői körzetek:

  • A felnőtteket ellátó háziorvosi körzetek és a hozzájuk tartozó utcák jegyzéke
  • A gyermekeket ellátó háziorvosi körzetek utcajegyzéke
  • A felnőtteket ellátó fogorvosi körzetek utcajegyzéke
  • A gyermekeket ellátó fogorvosi körzetek utcajegyzéke
  • Védőnői ellátás

Orvosi ügyeletek:

Felnőtt háziorvosi ügyelet (ORSZÁGOS ORVOSI ÜGYELET Nonprofit Kft.)
1022 Budapest, Rét utca 3.
Tel.: 202-1370, 06-70/810-5243 - 2024. február 1 után. Tel.: 06-70/451-6639
Minden nap: 0-24

Gyermek háziorvosi ügyelet (INTER-AMBULANCE Zrt.)

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak

1125 Budapest, Diós árok 1-3./ 24. épület

Hétköznap: 20.00-8.00, hétvégén és munkaszüneti napokon: 0-24

Tel.: 212-5979

Intézmények