Fény utcai piac

Kulcsszavak Megosztás

A Fény utcai piac a Budapest, II. ker. Lövőház u. - Fény u. és Retek u. által határolt terület a főváros frekventált részén helyezkedik el, a Moszkva tér közvetlen közelében.

A II. ker. Önkormányzat elsődleges célja az volt, hogy építészetileg és kereskedelmileg a jelzett tömb egységes egészet képezzen úgy, hogy a régi Fény Utcai Piac szűkebb értelemben vett piaci funkciói megmaradjanak és a beruházás kapcsán az Önkormányzat gazdasági társasága a Fény Utcai Piac Beruházó, Szervező és Üzemeltető Kft. az újjáépített Fény Utcai Piacban tulajdonosi többséggel bírjon. Fontos szempont volt még, hogy a Fény Utcai Piacon helyhasználati engedéllyel rendelkező kereskedőknek az újjáépítendő Fény Utcai Piacban értékarányosan, kedvezményekkel, üzlethelyiséget lehessen biztosítani a klasszikus piaci kereskedelmi funkció megtartása érdekében.

Alapvető célként fogalmazódott meg továbbá, hogy a kor követelményeinek megfelelő épület jöjjön létre úgy, hogy biztosítani lehessen a kulturált kereskedelmi tevékenység hátterét, melyben különös hangsúlyt kapott a megfelelő számú parkolóhely biztosítása. A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban, a parkolóházban és a Fény Utcai Piac alatt található mélyparkolóban mintegy 800 gépkocsi parkolására nyílik lehetőség.

A piaci szinteken 97 db őstermelői asztal található. Továbbá babaszoba, orvosi szoba (defibrillátor készülékkel) áll szükség esetén a Tisztelt Vásárlók rendelkezésére.

A Fény Utcai Piac Kft. a II. Kerületi Önkormányzat tulajdona. A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület és a polgármester (átruházott jogkörben) gyakorolja.
A Társaság ügyvezetőjének munkáját 5 fős Felügyelő Bizottság ellenőrzi.

Intézmények