Sikeres kerület

Kulcsszavak Megosztás

Kerületünk 36 négyzetkilométerén mindig akad tennivaló, mindig lesz- nek újabb kihívások, újabb feladatok. Önmagunkat fosztjuk meg azonban az elégedettség örömétől, ha mindig csak a hiányosságokra koncentrálunk.

 

A világot megszorongató gazdasági válság és minden más nehézség ellenére városrészünk az elmúlt 13 évben óriásit változott. Sokan már nem is emlékeznek a Széna téri vagy a hűvösvölgyi bódévárosra, a drogostanyaként üzemelő Marczibányi téri sporttelepre vagy a régi Rét utcai ispotályra. De felidézhetnénk a szürke Lövőház utca dugójában pöfékelő autók sorát, a Mechwart liget betonkeretes szökőkútját, a régi Moszkva teret, Gül Baba szebb napokat látott türbéjét, az üresen pusztuló Rádió Óvodát, a balkáni hangulatot árasztó hidegkúti halastavat, vagy éppen a Szabadság utcai focipálya göröngyeit és vakondtúrásait. A II. kerület korábbi szégyenfoltjai 13 év alatt városrészünk büszkeségei lettek.

 

A mindenki által tapasztalható átalakulásnak három pillére volt:

 

A fejlesztések iránt elkötelezett kerületi önkormányzat. A saját erőből megvalósítható beruházások elvégzésén túl kezdeményező és koordinatív szerepet töltöttünk be a fővárosi, vagy állami hatáskörbe eső projektek esetén. Folyamatosan kerestük az együttműködés lehetőségeit és dolgoztunk ki új javaslatokat.

 

 

Az együttgondolkodásra és a közös munkára nyitott fővárosi önkormányzat. Az évek során folyamatosan javult együttműködésünk a fővárossal. A Széll Kálmán tér felújítása évtizedes elmaradást pótolt, de nagy előrelépés történt a főutak felújításában is. A Széna tér rendezését, vagyis a korábbi buszpályaudvar most kezdődő parkosítását a környéken élők már szintén régóta várták.

  

 

Támogató, a kerületi projekteket felkaroló kormányzat. A rendszerváltás óta soha nem érkezett annyi állami támogatás városrészünkbe, mint az elmúlt néhány évben. Kiemelt kormányzati beruházásként újult meg a Gül Baba türbe és környezete, hamarosan parkot adnak át az egykori Ipari Minisztérium helyén, megújult és új szárnnyal bővült a Szent Ferenc Kórház, folyamatban van a Budai Irgalmasrendi Kórház rekonstrukciója és bővítése, végre döntés született a Szent János Kórház felújításáról, megújul a Szabó Lőrinc Általános Iskola és Gimnázium, továbbá új iskolaépületet kap a Gyermekek Háza. Országgyűlési képviselőink közbenjárására kaptunk lehetőséget a Gyarmati Dezső Uszoda felépítésére és egy új, XXI. századi szakrendelő megvalósítására a Frankel Leó úton.

 

 

Ilyen volt - ilyen lett, ilyen lesz

 

Kerületi beruházások

 

 

 

 

 

 

 

Fővárosi beruházások

 

 

 

 

 

Állami beruházások

 

 

 

 

 

 

Kormányzati támogatással megvalósuló kerületi beruházások

 

 

 

Az én kerületem