Telek, felépítményes ingatlan értékesítése

Megosztás

Az Önkormányzat tulajdonában álló telekingatlanok és felépítményes ingatlanok értékesítése:

Az Önkormányzat a tulajdonában álló telekingatlanokat és kiürült felépítményes ingatlanokat döntően nyilvános (egy- vagy kétfordulós) versenytárgyalás útján értékesíti.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. § (1) bekezdése alapján amennyiben a helyiség értéke a 25,0 millió forint egyedi bruttó forgalmi értéket meghaladja, úgy kizárólag nyilvános versenytárgyalás útján értékesíthető.

Az értékesítés tárgyában az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről szóló 34/2004.(X.13.) önkormányzati rendelet (Vagyonrendelet) 6. § (2) bekezdése alapján nettó ötvenmillió forint értékhatárig a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság (GTB), efelett a Képviselő-testület határozattal dönt.

A Vagyonrendelet 6. § (3) bekezdése alapján a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat területén található önkormányzati telekingatlanok és felépítményes ingatlanok esetében nettó ötvenmillió forint értékhatárig a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat egyetértési, ezt meghaladó érték esetén véleményezési jogot gyakorol.

Az aktuális Pályázati felhívás megtalálható az Önkormányzat honlapján, az ingatlan.com weboldalon, valamint kifüggesztésre kerül az Önkormányzat hirdetőtábláján és megjelenik a Budai Polgárban. A pályázattal és az értékesítendő ingatlanokkal kapcsolatos részletes információkat a Pályázati felhívás tartalmazza.

Ki jogosult az eljárásra: 

Vételi szándékát írásban bárki jelezheti.

Önkormányzati ingatlan tulajdonjoga csak természetes személynek vagy annak adható el, aki a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdésének 1. pontja alapján átlátható szervezetnek minősül.

Kérelem benyújtása (helye, ideje, módja): 

A kérelem benyújtható a Budapest II. Kerületi Polgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatán, annak nyitvatartási rendje szerint. (1023 Budapest, Margit utca 2-4.).

Postai úton az alábbi címre küldhető: Budapest 23, Pf.: 21. 1277.

Eljárási illetékek, fizetési kötelezettségek: 

Nincs

Ügyintézési határidő: 

Nincs

Jogorvoslati lehetőség: 

Jogorvoslati lehetőség nincs.

Vonatkozó jogszabályok: 
  • 2011. évi CXCVI. törvény A nemzeti vagyonról
  • 2011. évi CLXXXIX. Magyarország helyi önkormányzatairól
  • 2011. évi CXCV. törvény Az államháztartásról
  • 34/2004.(X.13.) önkormányzati rendelet Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről

Joga, hogy

- kérelmet nyújtson be,

- kérelmét a döntésig módosítsa, visszavonja,

- önmaga helyett meghatalmazottja járjon el,

- saját ügye irataiba betekintsen,

- nyilatkozatot tegyen, jegyzőkönyv felvételét kérje.

Kötelezettsége a(z)

- együttműködés, jóhiszemű közreműködés,

- adatszolgáltatás,

- hiánypótlásnak eleget tenni.

Szervezeti egység: 
Gazdasági Igazgatóság - Vagyonhasznosítási és Ingatlan-nyilvántartási Osztály
Élethelyzet: 
Vagyonhasznosítási és Ingatlannyilvántartási ügyek

Ügyintézés