Emléktábla elhelyezésének eljárása

Megosztás

Az emléktáblák elhelyezésének véleményezési jogkörét a Közoktatási, Közművelődési, Sport, Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság gyakorolja a Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és tanácsnokok feladatköréről szóló 24/2019.(XI.18.) Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének önkormányzati rendelete alapján.

A kezdeményező/állíttató – Polgármesterhez, Bizottsághoz címzett - levelében javaslatot tesz az érintett személy tiszteletére emléktábla elhelyezésére, megjelölve az ingatlan címét, az esetleges avatás időpontját. A levélben szükséges megjelölni, hogy a kezdeményező/állíttató a tábla elkészítésének költségeihez igényel-e támogatást, vagy a költségeket vállalja.

Ha a tervezett emléktábla esetleg domborműves, akkor szakmai vélemény beszerzésére is szükség van (OMSZI Nonprofit Kft 1089 Budapest, Elnök u. 1.).

Ki jogosult az eljárásra: 

A személy családja, volt munkahelye, civil szervezet, stb.

Kérelem benyújtása (helye, ideje, módja): 

Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal 1024 Bp. Mechwart liget 1., illetve II. kerületi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztály Bp. II. ker. Margit krt. 15/17. II. em. 20-as kapukód., e-mailen: [email protected]

Ügyfélfogadás:

hétfő: 13.30 – 18.00

szerda: 8.00 – 16.30

péntek: 8.00 – 11.30

Kérelemhez csatolandó dokumentumok: 

A kérelemhez csatolni kell az emléktábla tervezett szövegét, méretét, anyagát és az ingatlan tulajdonosának/tulajdonosainak hozzájárulását a tábla elhelyezéséhez. A tulajdonosok hozzájárulása lehet közgyűlési határozat, vagy egyenkénti aláírás. Célszerű akár a határozatban, akár az egyenkénti aláírásoknál a tervezett szöveget is megjelölni.

Csatolni kell továbbá egy fotót az ingatlanról, melyen be kell jelölni az emléktábla tervezett helyét.

Eljárási illetékek, fizetési kötelezettségek: 

Illetékmentes

Ügyintézési határidő: 

A benyújtást követő bizottsági ülés időpontja. Amennyiben az ingatlanban önkormányzati tulajdon is található, a szakmai Bizottság véleményével a tulajdonosi jogok gyakorló Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsághoz is előterjesztésre kerül a javaslat. A tulajdonosi hozzájárulást Osztályunk intézi.

Ügyfél jogai, kötelezettségei: 

Joga

  • kérelmet benyújtani

Kötelezettsége:

  • a hiánypótlásnak eleget tenni,
  • jóhiszeműen közreműködni.
Szervezeti egység: 
Humánszolgáltatási Igazgatóság - Intézményirányítási Osztály
Élethelyzet: 
Emléktábla elhelyezés

Ügyintézés