Forgalomszervezési, forgalomtechnikai ügyek

Megosztás

A Kerület területén a forgalmi rend megváltoztatására (gyalogátkelőhelyek kijelölésére, utcák egyirányusítására, közúti jelzőtáblák kihelyezésére, stb.) vonatkozó változtatási kérelmeket a Műszaki Osztály véleményezi, a Képviselő-testület illetékes Bizottsága határoz a támogatásáról. Szükség esetén már a változtatási kérelem elbírálása közben egyeztetés történik a Forgalomtechnikai kezelő Budapest Közút Zrt. szakmai álláspontjáról. A Kerület egyetértése esetén a végső szakmai döntés és a végrehajtás érdekében a Forgalomtechnikai kezelő felé továbbítjuk a változtatási javaslatot.

Ki jogosult az eljárásra: 

Akit a kérelmezett forgalmi rend változtatás érint.

Kérelem benyújtása (helye, ideje, módja): 

A kérelem benyújtható személyesen a Budapest II. Kerületi Polgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálatán, annak nyitvatartási rendje szerint. (1023 Budapest, Margit utca 2-4.), illetve postai úton a Budapest 23, Pf.: 21. 1277 címre küldhető.

Ügyintézési határidő: 

Nem közigazgatási hatósági eljárás. A forgalmi rendet érintő javaslat végrehajtása az illetékes Bizottság határozatának határideje szerint.

Jogorvoslati lehetőség: 

Nem közigazgatási hatósági eljárás. A bizottsági döntés újratárgyalása kérhető a 2011. évi CLXXXIX. tv. 61.§ (2) bekezdése szerint.

Vonatkozó jogszabályok: 

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény, és végrehajtási rendeletei.

Ügyfél jogai, kötelezettségei: 

A jogorvoslati lehetőségnél említettek szerint.

Szervezeti egység: 
Beruházási Igazgatóság - Műszaki Osztály
Élethelyzet: 
Műszaki Osztályi ügyek

Ügyintézés