2024. augusztus 28.

Veszélyeshulladék-gyűjtést tart az önkormányzat

Kulcsszavak Megosztás

A veszélyes hulladékot szeptember 14-én 8-12 óra között lehet leadni két helyszínen is.

A II. Kerületi Önkormányzat környezetvédelmi szempontokból idén már harmadik alkalommal szervez veszélyeshulladék-gyűjtést a városrészben élők számára, hogy a lakók azokat az anyagokat is leadhassák, amelyeket az éves lomtalanítás során nem szabad kitenni.

2024. SZEPTEMBER 14-én, SZOMBATON, 8 és 12 ÓRA KÖZÖTT

Hulladékátvétel két helyszínen:

• A polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (a hulladékleadás idejére), ha a sorompónál jegyet kérnek.
• Pesthidegkúton, a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolójában (1028 Templom u. 1–3.).

A leadáshoz regisztráció nem szükséges!
Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy II. kerületi lakos.
A háztartási mennyiséget meghaladó vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot ne vigyenek!


Leadható anyagok:
tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradt olaj, étolaj, oldószerek, hígítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.
A gumiabroncs (háztartásonként 8 db), az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyes hulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal biztosítja.

Nem adható le:
hungarocell, hullámpala, CD, DVD, csemperagasztó, cement, gipsz, építési törmelék/hulladék, egyéb, nem veszélyes lom, hulladék.


Címlap