Pályázat a legszebb kertek gondozóinak - 2022

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerület legszebb, legvirágosabb kertjeit keressük.

A kerület lakói különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy a II. kerület a főváros egyik legszebb és leginkább virágban, zöldben pompázó, rendezett városrésze legyen mind a közterületein, mind a társasházi vagy magántulajdonú ingatlanok esetében, amit a kerületi virágvásárok népszerűsége is jól mutat. Ezért is fontos elismerni és közösségünk számára követendő példaként bemutatni azokat a kerteket, erkélyeket vagy belső udvarokat, melyek tulajdonosai vagy az ott lakók különösen sokat tesznek a virágos környezetért.

A pályázatra 2022. június 7. és augusztus 31. között lehet jelentkezni a dísznövényeket, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcstermő vagy egyéb fás, cserjés növényeket kiemelő, a kerti kompozíciót is bemutató 6 darab balkonkerti/előkerti vagy kerti/belső udvari fotóval és egy maximum 400 karakteres leírással.

Pályázni a www.masodikkerulet.hu honlapon található űrlap kitöltésével, egy maximum 400 karakterű indoklással és legfeljebb 6 fotó beküldésével lehet. A pályázat mellékleteként megküldött fotók mérete egyenként ne haladja meg a 2 MB-ot, „JPEG” file formátumban és elnevezésükben egységesen: „pályázó neve”_”fotó sorszáma.jpeg” kérjük.

Az elbírálást felkért külső szakértők javaslata alapján a Településüzemeltetési, Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság végzi. A pályázatnak nem feltétele, de a kiírók számára nagy öröm lenne, ha a kerületi virágvásárok alkalmával eljuttatott növények egy-egy pályázat alkalmával visszaköszönnének.

Aktuális