Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2021.07.06 14:12

Receptverseny - pályázat

Kulcsszavak Megosztás

Egyszerűen egészséges! online receptversenyt hirdet az Idősügyi Tanács, 65 év feletti II. kerületi amatőr szakácsok, cukrászok, kukták részvételével.

Egyszerűen egészséges! online receptversenyt hirdet az Idősügyi Tanács, 65 év feletti II. kerületi amatőr szakácsok, cukrászok, kukták részvételével. Saját kreatív recept alapján, egyszerű, egészségre jótékony hatású recepteket vár a zsűri.


A verseny célkitűzése:

Mindenki kellő mennyiségű alapanyagot halmozott fel a háztartásában, főként a járvány első időszakában. Feladat, hogy az otthon megtalálható alapanyagok felhasználásával - nem az internetről, TV műsorokból származó receptek alapján - kreatív ételek készüljenek.


A felhasználható alapanyagok

pl.: só, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, olaj, liszt, zsemlemorzsa, búzadara, zabpehely, tej, rizs, száraztészta, vöröshagyma, fokhagyma, mustár, méz, paradicsompüré, lencse, bab, sárga- és fehérrépa, burgonya, zeller, tojás, hús/húskészítmény/hal/belsőség (fagyasztott, friss) friss vagy fagyasztott zöldség, gyümölcs (fagyasztott, friss, aszalt), ecet, fűszerek A-Z (nem fűszerkeverék!!!), egyéb alapanyagok


A receptek leírása

A recepteket 2 főre kell megalkotni.

A recept neve legyen kifejező, találó.

Ha a recept diétás, ez is legyen a címben feltüntetve (pl.: glutén vagy laktózmentes)

A recept elkészítésénél minden összetevő pontosan és helyesen legyen leírva.

A leírás legyen rövid, de lényegre törő. Minden olyan információt tartalmazzon, ami segítség ahhoz, hogy mások is el tudják készíteni.

Aki tud, az fotót is mellékelhet mind a folyamatokról, mind az elkészült ételről.


Bírálati szempontok:

  • újdonság érték a receptben
  • fantázia, kreativitás
  • az egészség táplálkozás szempontjainak megfelel- e az elkészített étel
  • az étel elkészítésének egyszerűsége
  • az elkészítés alacsony időigénye
  • a recept leírása alkalmas-e arra, hogy konyhatechnológiában kevésbé jártas személy el tudja készíteni az ételt a leírás alapján


Egy pályázó maximum 3 receptet küldhet be. A recepteket szakmai zsűri bírálja el.

Értékes nyereményekkel díjazzuk a legkreatívabb receptet beküldőket.

A receptek 2021. június 30. napjáig küldhetők be a [email protected] e-mail címre.

További felvilágosítás kérhető a megadott e-mail címen, illetve a 06-30-398-9560 telefonszámom.

Pályázati adatlap
Adatkezelési tájékoztató

Archív