Egyszerűen egészséges! online receptversenyt hirdet az Idősügyi Tanács, 65 év feletti II. kerületi amatőr szakácsok, cukrászok, kukták részvételével. Saját kreatív recept alapján, egyszerű, egészségre jótékony hatású recepteket vár a zsűri.
A verseny célkitűzése:
Mindenki kellő mennyiségű alapanyagot halmozott fel a háztartásában, főként a járvány első időszakában. Feladat, hogy az otthon megtalálható alapanyagok felhasználásával - nem az internetről, TV műsorokból származó receptek alapján - kreatív ételek készüljenek.
A felhasználható alapanyagok
pl.: só, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, olaj, liszt, zsemlemorzsa, búzadara, zabpehely, tej, rizs, száraztészta, vöröshagyma, fokhagyma, mustár, méz, paradicsompüré, lencse, bab, sárga- és fehérrépa, burgonya, zeller, tojás, hús/húskészítmény/hal/belsőség (fagyasztott, friss) friss vagy fagyasztott zöldség, gyümölcs (fagyasztott, friss, aszalt), ecet, fűszerek A-Z (nem fűszerkeverék!!!), egyéb alapanyagok
A receptek leírása
A recepteket 2 főre kell megalkotni.
A recept neve legyen kifejező, találó.
Ha a recept diétás, ez is legyen a címben feltüntetve (pl.: glutén vagy laktózmentes)
A recept elkészítésénél minden összetevő pontosan és helyesen legyen leírva.
A leírás legyen rövid, de lényegre törő. Minden olyan információt tartalmazzon, ami segítség ahhoz, hogy mások is el tudják készíteni.
Aki tud, az fotót is mellékelhet mind a folyamatokról, mind az elkészült ételről.
Bírálati szempontok:
- újdonság érték a receptben
- fantázia, kreativitás
- az egészség táplálkozás szempontjainak megfelel- e az elkészített étel
- az étel elkészítésének egyszerűsége
- az elkészítés alacsony időigénye
- a recept leírása alkalmas-e arra, hogy konyhatechnológiában kevésbé jártas személy el tudja készíteni az ételt a leírás alapján
Egy pályázó maximum 3 receptet küldhet be. A recepteket szakmai zsűri bírálja el.
Értékes nyereményekkel díjazzuk a legkreatívabb receptet beküldőket.
A receptek 2021. június 30. napjáig küldhetők be a [email protected] e-mail címre.
További felvilágosítás kérhető a megadott e-mail címen, illetve a 06-30-398-9560 telefonszámom.
Pályázati adatlap
Adatkezelési tájékoztató