Hogy áll a Csalit-Csatárka szabadidőpark?

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat szabadidőparkot alakít ki a Csalitutca – Csatárka út – Szikla utca által határolt területenfekvő három, korábban elhanyagolt telken.

Az első közösségi egyeztetések során még tavaly igyekeztünk megismerni a környékbeliek véleményét. Ezek eredményeképpen készültek el az új látványtervek.

Mi változott?

A közösség igényeinek megfelelően nem alakítunk ki sütögetőt, szökőkutat és kiegészítettük a terveket padokkal és napozóágyakkal. A továbbfejlesztett tervek szerint fitneszpark, geológiai és dendrológiai bemutatókert, futókör, ivókút, játszótér, óriás csúszda, konténer épület (illemhely és büfé), kutyafuttató és KRESZ park is lesz a szabadidőparkban.

A tervezés jelenlegi fázisában szeretnénk megmutatni, mi változott a kezdeti tervekhez képest, és hamarosan szeretnénk megvitatni, hogyan léphetünk tovább.

Előkészítő munkálatok

Egyúttal szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy január végén - ha nem lesz nagyobb mennyiségű csapadék - geodéziai méréseket és előkészítő munkálatokat végeznek, melyek kb. 3 hétig tartanak. Többek között kiszáradt fákat és bozótokat távolítanak el. Ezek a munkálatok még nem részei a kivitelezésnek, a pontosabb mérések elvégzéséhez szükséges tereprendezésről van szó.

***

A Csalit-Csatárka szabadidőpark első terveit még tavaly vitattuk meg két közösségi egyeztetés alkalmával. Az egyeztetéseken után a résztvevők véleménye alapján több ponton is változtak a tervek, például nem alakítunk ki sütögetőt és szökőkutat, de kiegészítettük a terveket padokkal és napozóágyakkal, amik helyet kapnak a fitneszpark, geológiai és dendrológiai bemutatókert, futókör, ivókút, játszótér, óriás csúszda, kutyafuttató és KRESZ park mellett.

2021. január 20.

Címlap