2020. március 13.

JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK

Kulcsszavak Megosztás

Őrsi Gergely polgármester tájékoztatása.

A II. kerület polgármestereként a mostani helyzetben legfontosabb feladatom, hogy a kerületi polgárok a lehető legnagyobb biztonságban legyenek és minden szükséges információ birtokában lehessenek. A mai napig az alábbi intézkedéseket hoztam:

- Az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeltem, hogy a szülők is igazolhassák gyermekeik 14 napon belüli hiányzását, így nem terheljük feleslegesen orvosainkat és orvosi rendelőinket. Hatáskör hiányában az iskolák fenntartóit utasítani nem tudtam, de tőlük ugyanezt kérem.

- Kötelező fertőtlenítést írtam elő oktatási intézményeinkben.

- Elmaradnak március 15-i ünnepségeink, kulturális intézményeink rendezvényei, lakossági fórumaink is.

- A késedelmes befizetések miatt nem számolunk fel késedelmi pótlékot. Elsősorban a legveszélyeztetettebb idősebb szomszédaink használnak még sárga csekket, ezért nekik sem kell postára járni, ahol a sorban állás különös veszélyt jelent.

- Kérem, amilyen ügyet tudnak, intézzenek online vagy telefonon. Keressenek minket + 36 1 346-5636 telefonszámon, illetve az [email protected] email-címen.

- Adóügyeiket is tudják online intézni az alábbi linkre kattintva: https://masodikkerulet.hu/cimlap/tajekoztato-helyi-adougyekhez-az-e-onkormanyzat-portalrol

- Folyamatosan tájékoztatjuk a kerület lakóit a https://masodikkerulet.hu/tags/koronavirus weboldalunkon, ahol mind az intézményeinkkel kapcsolatos események, információk, mind a kerületre vonatkozó aktuális információkat megtalálják.

Vigyázzunk egymásra!

Forrás: Őrsi Gergely - Facebook

Címlap