Járványügyi információk

Címlap   |   2020, november 3 - 20:38Send by email

II. kerületi járványügyi információk.

2021. január 27.

Parkolási engedélyek kiváltása elektronikus úton >>>

A kiváltás pontos kezdetéről és módjáról január második felében tájékoztató levelet küldenek az érvényes engedéllyel rendelkezőknek.

A járványhelyzetre tekintettel ugyanakkor valamennyi engedélytípus esetében lehetőség lesz az elektronikus ügyintézésre és fizetésre, így minden bizonnyal érdemes élni vele, mert egyrészt kényelmesebb, másrészt a sorban állás elkerülhető vele, ami egészségügyi szempontból biztonságosabb.

Abban az esetben, ha valakinek nincs módja az elektronikus ügyintézésre, úgy előzetes időpontfoglalás alapján személyesen is kiválthatja a parkolási engedélyt.

A tavalyi várakozási engedélyek idén március 31-ig érvényesek.

2020. december 24.

2020. december 24-től 2021. január 3-ig azon a közterületen is tilos szeszes italt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja. - A közterületi alkoholfogyasztás tilalmáról szóló kormányrendelet a december 23-i Magyar Közlönyben jelent meg.

2020. november 30. 12.45

Ha elmúlt 65 éves, és segítségre van szüksége gyógyszerei kiváltásában, házhoz szállításában, hívja Ügyfélszolgálatunkat a +361 346 5600-ás telefonszámon (4-es menüpont).

A hívásokat kollégáink ügyfélfogadási időben fogadják.
Hétfő: 08:00 - 12:00 és 13:00 - 17:00 Kedd:08:00 - 12:00 és 13:00 - 16:00 Szerda:08:00 - 12:00 és 13:00 - 18:00 Csütörtök: 08:00 - 12:00 és 13:00 - 16:00 Péntek:08:00 - 13:00
Ha egyéb területen is segítségre szorul, kérjük, jelezze munkatársunknak!

2020. november 24. 06.45

Ismét bevezetik az idősek vásárlási idősávját

Minden hétköznap 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén 08.00 óra és 10.00 óra között vezeti be a kormány rendelete az idősek vásárlási idősávját. Ezekben az időintervallumokban csak 65 év fölöttiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba.

2020. november 23. 16.25

Megnyílnak esténként az önkormányzat parkolói

November 23-tól december 11-ig este 18 és reggel 7 óra között megnyitjuk az önkormányzat parkolóit.

Bővebben >>>

2020. november 21. 09.06

- Az önkormányzat folytatja a bölcsődei, óvodai és szociális intézményekben dolgozó kollégák szűrését. Ezen a héten egy általános iskola dolgozóinak szűrése is megtörtént, az intézmény részére a teszteket a szülők biztosították, a II. kerület a mintavételt biztosította. Eddig 17 pozitív esetet találtunk, jelenleg is pozitív 9 kollégánk, összesen 421 tesztet végeztünk.

Minden pozitív esettel kapcsolatban az EMMI intézkedési tervének megfelelően jártak el az érintett intézmények.

A hírek szerint az állam is megkezdi a tesztelést az intézményekben, bízunk benne, hogy a pozitív eseteket egyre nagyobb eséllyel tudjuk kiszűrni, és a lehetséges fertőzésláncokat sikerül megszakítani.

- Továbbra is támogatjuk a helyi vállalkozásokat! A II. kerület önkormányzata és a Budai Polgár várja olyan II. kerületi kisvállalkozások, egyéni vállalkozók, kisebb üzletek, családi boltok jelentkezését, amelyek vállalnak a II. kerületben házhoz szállítást.

Néhány mondatos bemutatkozásukat elérhetőségeikkel együtt ingyenesen megjelenítjük a következő Budai Polgárban, valamint a II. kerület honlapján összegyűjtve. Kérjük, rövid bemutatkozásukat, elérhetőségeiket küldjék el a [email protected] e-mail-címre!

2020. november 19. 12.06

Online fogadóóra Őrsi Gergellyel december 9-én >>>

2020. november 17. 11.49

Társasházi közgyűlésekkel kapcsolatos új szabályok

A Kormány 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelete külön foglalkozik a társasházakkal. A rendelet 2020. november 17-én lép hatályba2 és 2021. február 8-án veszti hatályát.

Fő szabály szerint a veszélyhelyzet ideje alatt a társasházak nem tarthatnak közgyűlést.

„Ha az éves elszámolásról és a következő évi költségvetésről való döntés vagy más kötelező döntés határideje a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, ezen tárgykörökben a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül kell a közgyűlésnek döntenie.”

A kivételekről és a részletes szabályokról itt tájékozódhat >>>

2020. november 13. 13.36

Egyeztettünk a II. kerületi rendőrség, az egészségügyi szolgálat és az önkormányzati intézményirányítás vezetőivel. Áttekintettük, milyen lépéseket tettünk a járvány elleni védekezés érdekében, és hogyan befolyásolják az újonnan életbe lépő szabályok a kerület életét.

- Az elmúlt napokban 13 óvodai és bölcsődei dolgozónkról derült ki, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést; a II. kerület eddig 178 bölcsődei, óvodai és szociális intézményekben dolgozó kollégát szűrt le.

- Minden pozitív esettel kapcsolatban az EMMI intézkedési tervének megfelelően jártak el az érintett intézmények. Az Oktatási Hivatal elnöke több csoportban rendelt el rendkívüli szünetet.

- Bölcsődei, óvodai és a szociális ágazatban dolgozóink tesztelését folytatjuk.

- Most is támogatjuk a helyi vállalkozásokat! A II. kerület önkormányzata és a Budai Polgár várja olyan II. kerületi kisvállalkozások, egyéni vállalkozók, kisebb üzletek, családi boltok jelentkezését, amelyek vállalnak a II. kerületben házhoz szállítást. Néhány mondatos bemutatkozásukat elérhetőségeikkel együtt ingyenesen megjelenítjük a következő Budai Polgárban, valamint a II. kerület honlapján összegyűjtve. Kérjük, rövid bemutatkozásukat, elérhetőségeiket küldjék el a [email protected] e-mail-címre! (A Budai Polgár következő lapszámába a november 17-én reggel 8 óráig beérkezett jelentkezések kerülhetnek be.)

- A II. kerület önkormányzata a jelenlegi helyzetben is igyekszik valamennyi dolgozóját megőrizni, nem bocsátunk el senkit a járvány miatt.

- Parkolóőreink folyamatosan dolgoznak. Segítik a városrendészek munkáját, jelzik, ha a gyalogosokat és a közlekedőket egyaránt veszélyeztetető szabálytalanul parkoló autókat látnak.

- Fontos információ, hogy a november 14-re tervezett veszélyeshulladék-gyűjtés és a november 30-ra tervezett hidegkúti közmeghallgatás a központi, gyülekezést tiltó szabályozás értelmében elmaradnak.

- Dolgozunk a tavaszi bezárások alatt már jól vizsgázott kerületi kis- és közepes vállalkozóknak, illetve a szociálisan rászorulóknak nagyobb segítséget nyújtó intézkedéscsomagokon.

- A maszkviseléssel kapcsolatban folyamatosan egyeztetünk a kerületi rendőrkapitánysággal, és a tapasztalatok alapján időről időre felülvizsgáljuk a kerületi szabályozást.

Forrás: Őrsi Gergely - Facebook

2020. november 11. 16.06

- A központi, gyülekezést tiltó szabályozás értelmében elmarad a november 14-re tervezett veszélyeshulladék-gyűjtés!

2020. november 11. 14.06

- Új ügyfélfogadási rend ügyfélszolgálatainkon!

November 12-től az Önkormányzat ügyfélszolgálatai (Margit utcai, Parkolás, Adó) csak előre egyeztetett időpontra fogadhatják az ügyfeleket.

Központi Ügyfélszolgálatra időpontfoglalás:

* Weboldalunkon: idopontfoglalas.masodikkerulet.hu

vagy

* Telefonon a +36 1 346 5600-s telefonszámon a "0" menüpont kiválasztásával

vagy

* Email-en az [email protected] címre jelezve igényüket, valamint azt, hogy milyen ügyben szeretnék felkeresni az Ügyfélszolgálatot.

Parkolás ügyfélszolgálat:

Városüzemeltetési Igazgatóság – Parkolási Ügyfélszolgálat

Cím 1023 Budapest, Bécsi út 17–21.

Telefonszám: 346-5599

E-mail: [email protected].

Adóügyek >>>

Elmarad a 2020. November 30-ára hirdetett közmeghallgatás >>>

2020. november 11. 11.01 

A kormány tegnap éjjeli rendelete után meghozott döntésünk értelmében a II. kerület közterületein is kötelező a maszkviselés november 11-én 12 órától!
Kivételt képeznek a jogszabályban felsorolt esetek, így sporttevékenység során, zöldterületen és parkokban a maszkviselés továbbra sem kötelező.
A kormány tegnapi rendeletét követően nem láttuk értelmét annak, hogy közterület és közterület között különbséget tegyünk esetlegesen zavart okozva, ezért általános szabályt alkottunk.
Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Budára!

A legfontosabb kormányzati intézkedések >>>

2020. november 9. 12.12

Rendkívüli intézkedések a következő 30 napban november 10 éjféltől

  • Este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz.
  • Általános rendezvénytilalom lép életbe.
  • Digitális oktatás lesz, az óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.
  • Minden gyülekezés tilos, az éttermek bezárnak.
  • Az üzletek, a fodrászatok és egyéb kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak.
  • Családi összejöveteleken tízen vehetnek részt.
  • Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek.

Forrás: Magyarország Kormánya - Facebook

2020. november 4. 17.20

Szűréssel igyekszünk fékezni a járványt a II. kerületben!
A II. kerület tesztet biztosít az óvodai és bölcsődei dolgozóinak, a szociális intézmények dolgozóinak, valamint a fővárossal közösen részt veszünk a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében. Bővebben >>>

2020. november 3.

A miniszterelnök bejelentése alapján:

- Éjféltől ismét rendkívüli jogrend lép életbe.
- Bezárják a szórakozóhelyeket.
- Rendezvényeken, sporteseményeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, maszk használata minden esetben kötelező lesz.
- Éjfél és hajnali öt óra között kijárási korlátozás lesz.
- Újra ingyenes lesz a parkolás.
- A zsúfoltság elkerülése érdekében csúcsidőben járatsűrítések lesznek a tömegközlekedésben.

- A szabályok pontos részleteit a Magyar Közlönyből ismerhetjük majd meg, természetesen arról is tájékoztatást adunk.

Csatolmányok: