2024. március 17.

Pályázat házi esővízgyűjtő edényre

Kulcsszavak Megosztás

A víztartályokat április 7-ig lehet igényelni.

Harmadik alkalommal hirdet pályázatot a II. Kerületi Önkormányzat esővíz gyűjtésére alkalmas edények igénylésére. Az esővíz gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető a növények öntözésére felhasznált ivóvíz mennyisége, így környezetünk védelméhez is hozzájárulhatunk.

A pályázaton részt vehetnek a II. kerületben működő szervezetek, társasházak és helyi lakosok, akik kerületünk területén olyan kertes ingatlannal, kerttel, telekkel rendelkeznek, amelyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható.

Jelentkezési határidő: 2024. április 7. (a feladás dátuma).

Jelentkezés módja: postai úton, személyesen a Központi Ügyfélszolgálaton vagy E-papír útján, amely az epapir.gov.hu oldalon érhető el.

Pályázatonként 1 darab 300 literes vagy 1 darab 500 literes esővízgyűjtő tartály igényelhető hozzátartozó tetővel, csappal. A tárolót legalább 5 éven keresztül kell a víz gyűjtésére használni, és gondoskodni kell rendszeres karbantartásáról.

A beüzemelésről fényképes tájékoztatást kér az önkormányzat. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. A rendelkezésre álló pályázati keretösszeg erejéig az elbírálás során előnyt élveznek, akik az előző években még nem igényeltek esővízgyűjtő tartályt, illetve a pályázatok beérkezési sorrendjét is figyelembe veszik.

A pályázati kiírás és mellékletei elérhetőek a www.masodikkerulet.hu oldalon a Pályázatok menüből.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági Igazgatóság Környezetvédelmi Osztály [email protected] e-mail-címén vagy a (06 1) 346-5722-es telefonszámon.

Címlap