2023. április 17.

Társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról

Kulcsszavak Megosztás

Tisztelt II. kerületi Lakosok!

A II. Kerületi Önkormányzat idén is pályázatot írt ki a II. kerület közigazgatási területén lévő társasházak és lakásszövetkezetek felújításának támogatására. A 2023. évi pályázati feltételek az előző évekhez képest jelentősen módosultak. A támogatható felújítások köréből egyértelműen szétválasztásra kerültek az általános társasházi felújítások és az élet-és balesetveszély elhárítására szolgáló munkálatok. Módosult a pályázható építési tevékenységek köre és azok támogatottságának mértéke. Elsősorban a fenntarthatóságot, az épületek energetikai hatékonyságának javítását célzó beruházások támogatása került előtérbe. Gyakorlati tapasztalatainkat felhasználva, pontosításra és változtatásra kerültek a pályázat folyamatának, feltételrendszerének részletei, törekedve az ügykezelés hatékonyabbá tételére, az ügymenet egyszerűsítésére, az ügyfélbarát pályázati feltételek megteremtésére. Az elektronikus ügyintézés érdekében a pályázatok benyújtásának módja új lehetőséggel bővült az e-Papír rendszer alkalmazásával.
Pályázatok beadási ideje: 2023. április 17-től július 17-ig
A pályázatok postai úton a következő címre nyújthatók be: Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal, 1277 Budapest 23, Pf. 21. , valamint személyesen a Központi Ügyfélszolgálaton (1023 Budapest, Margit utca 2-4.). A borítékon kérjük, hogy a pályázati típus alapján tüntessék fel „2023. évi Általános társasház felújítási támogatás” vagy „Élet-és balesetveszély elhárításra vonatkozó támogatás 2023”, valamint a társasház pontos címét.
A pályázatok idén már az e-Papír rendszeren keresztül elektronikus formában is beadhatók a Településképi Bejelentési Osztálynak, az alábbi leírás szerint :
epapir.gov.hu./level/uj oldalra eljutva ki kell tölteni az alábbiakat:
§ témacsoport: Önkormányzati igazgatás
§ ügytípus: Településképi és városépítési ügyek
§ címzett: Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
§ levél tárgya: Általános társasház felújítás -2023 vagy Élet-és balesetveszély elhárítása (HAVARIA pályázat) - 2023
§ levél szövege: érintett társasház címe és a pályázat tárgya
A társasházak támogatásáról szóló önkormányzati rendelet, a pályázat teljes szövege és a pályázat dokumentumai itt találhatóak >>>

Címlap