Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2020.12.02 13:30

Novellaíró pályázat - 2020.

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa novellaíró pályázatot hirdet 65 év feletti, II. kerületi amatőr alkotók részére.

Novellaíró pályázat felhívás


A II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa novellaíró pályázatot hirdet 65 év feletti, II. kerületi amatőr alkotók részére. Pályázni eddig még nem publikált pályaművekkel lehet. A pályázat 2 témakörben kerül kiírásra:


1. Karanténom története

Szeretnénk, ha a pályázatírók megosztanák a közönséggel, hogyan élték meg a koronavírus okozta karantén nehéz időszakát, milyen módon sikerült leküzdeni az esetleges félelmet, a bizonytalanságot, a befelé fordulást? Okozott-e olyan változást a szerző vagy családja életében a világjárvány, amely azt érzékelhetően átalakítja?


2. A hely története

A szerző bemutathatja II. kerületi kötődéseit, helytörténeti emlékeiket, legyen az akár személyes élmény, családi történet, illetve ezeknek továbbélése, vagy a település valamely részének eddig nem ismert új nézőpontból történő megjelenítése. A kerületi emlékek felidézése maradandó értékeket közvetíthet a fiatalabb generációnak is.


A pályázat formai és tartalmi követelményei

A beküldött mű terjedelme maximum 3 oldal (12-es betűméret, 1,5-es sortáv) lehet.
Lehetőleg elektronikus formában készítsék el az alkotók az írásokat. A kiíró arra biztatja a pályázókat, hogy technikai ügyekben kérjenek bátran számítógépes segítséget fiatalabb családtagjaiktól, ismerőseiktől. Természetesen nem kizáró ok, ha valaki hagyományos írógépen készíti el az írását.

A pályázatot egy példányban kell benyújtani, egy pályázó 1-1 pályaművet adhat be a meghirdetett témakörökben. Nevezési díj nincs.


A pályázatot elektronikus úton a [email protected] e-mail címre küldhető. A pályázat jeligés, így az írás név nélkül, jeligével kerüljön elküldésre, a pályázó személyes adatait kérjük külön, az erre szolgáló adatlapon feltüntetni és a levél mellékleteként csatolni!

Amennyiben az adatlapot nem tudja sem Ön, sem hozzátartozója elektronikus úton letölteni, átvehető hétköznaponként 8 és 12 óra között a II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálat recepcióján (1024 Budapest, Margit u. 2-4., tel: 06-1-346-5600)

Postai úton a Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal Intézményirányítási Osztály (1024 Budapest, Mechwart liget 1.) címre kell elküldeni a műveket. A borítékon szerepeljen a „Novellapályázat” megjelölés. A boríték tartalmazzon egy másik leragasztott borítékot a kitöltött személyes adatokat tartalmazó adatlappal.


Az elektronikus úton benyújtott pályázatokat nem kell postai úton is feladni! Személyes átvételre a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőség.

A személyes adatokat csak az összes pályázat értékelése után ismeri meg a bíráló bizottság.


A pályázat beadási határideje:
2020. november 15. A határidő módosítására nincs lehetőség, a határidő után postára adott, valamint a fenti kiírásnak nem megfelelő pályázatokat a bíráló bizottság érvénytelennek tekinti.

Díjazás:

Mindkét kategóriában az I. helyezett 100 000 Ft, a II. helyezett 75 000 Ft, a III. helyezett 50 000 Ft, illetve polgármesteri különdíj is kiosztásra kerül.


A pályázatokat szakértői bizottság fogja elbírálni. Eredményhirdetésre várhatóan december első felében kerül sor.

Pályázati adatlap >>>

Adatvédelmi tájékoztató >>>

Bővebb információ kérhető a [email protected] e-mail címen vagy a 06-30-398-9560 telefonszámon.

Pályázati adatlap
Adatvédelmi tájékoztató

Archív