Fény utcai piac

A Fény utcai piac a Budapest, II. ker. Lövőház u. - Fény u. és Retek u. által határolt terület a főváros frekventált részén helyezkedik el, a Moszkva tér közvetlen közelében.

Fogorvosi körzetek

A fogorvos a fog- és szájbetegek gyógyító-megelőző alapellátását végzi.

A fogorvos köteles ellátni az ellátási területén (körzetben) lakókat, a hozzá bejelentkezett és általa elfogadott biztosítottakat, továbbá a rendelési idejében hozzá forduló személyeket, ha heveny megbetegedésük vagy krónikus betegségük miatt ellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet.

A fogorvos rendelési időben a betegeket – sürgős ellátást igénylő eset kivételével – az érkezés igazolt sorrendjében fogadja, de a rendelési idő egy részében biztosítani kell az előjegyzés lehetőségét is, ennek részleteiről érdeklődjön választott orvosától, mivel mindenki saját maga határozza meg az előjegyzés vezetésének módját.

A fogorvos feladatait a rendelőjében, indokolt esetben a beteg otthonában látja el.

Védőnői ellátás

Tisztelt Látogató!

Kérem a tartózkodási cím alapján válassza ki az utcajegyzék szerint saját védőnőjét, majd a megadott tanácsadási időben a vonalas telefonszámon vagy munkaidőben (hétfőtől-péntekig 8.00-16.00 óráig) a mobil telefonszámon szíveskedjen előzetesen bejelentkezni.

Házi gyermekorvosi körzetek

A házi gyermekorvos személyes és folyamatos orvosi ellátást nyújt az egészségi állapot megőrzése, a betegségek megelőzése és gyógyítása céljából. A háziorvos rendelési időben a betegeket – sürgős ellátást igénylő eset kivételével – az érkezés igazolt sorrendjében fogadja, de a rendelési idő egy részében biztosítani kell az előjegyzés lehetőségét is, ennek részleteiről érdeklődjön választott orvosától, mivel mindenki saját maga határozza meg az előjegyzés vezetésének módját.

Feladatait a házi gyermekorvos a rendelőjében, indokolt esetben a beteg otthonában látja el.

A házi gyermekorvos az ellátást a 14. életévét be nem töltött személyek számára biztosítja. Felkérésre a 14–18. év közötti személyeket is elláthatja.

A házi gyermekorvos köteles ellátni az ellátási területén (körzetben) lakókat, a hozzá bejelentkezett és általa elfogadott biztosítottakat, továbbá a rendelési idejében hozzá forduló személyeket, ha heveny megbetegedésük vagy krónikus betegségük miatt ellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet.

Felnőtteket ellátó háziorvosi körzetek

A háziorvos személyes és folyamatos orvosi ellátást nyújt az egészségi állapot megőrzése, a betegségek megelőzése és gyógyítása céljából. A háziorvos rendelési időben a betegeket – sürgős ellátást igénylő eset kivételével – az érkezés igazolt sorrendjében fogadja, de a rendelési idő egy részében biztosítani kell az előjegyzés lehetőségét is, ennek részleteiről érdeklődjön választott orvosától, mivel mindenki saját maga határozza meg az előjegyzés vezetésének módját.

Feladatait a háziorvos a rendelőjében, indokolt esetben a beteg otthonában látja el.

A háziorvos köteles ellátni az ellátási területén (körzetben) lakókat, a hozzá bejelentkezett és általa elfogadott biztosítottakat, továbbá a rendelési idejében hozzá forduló személyeket, ha heveny megbetegedésük vagy krónikus betegségük miatt ellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet.

A II. kerület önkormányzati óvodái és a kerület alapítványi óvodák

Harmadával nőtt a II. kerületben az óvodai férőhelyek száma az elmúlt évtizedben az önkormányzat folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően. Az elmúlt években három új óvodát is átadtak a kerületben, illetve 2017-ben teljes körűen felújították a Községház utcai óvodát. Öt évvel ezelőtt az ország első önkormányzati fenntartású ökumenikus óvodájával bővült a kínálat, ide ma közel háromszáz gyermek jár. Az idén új intézményként megépülő Kadarka Utcai Óvoda komplex fejlesztőközpont is lesz, amely az ehhez a feladathoz szükséges összes infrastruktúrával rendelkezni fog. A meglévő épületek felújításával és bővítésével, új óvodák építésével a II. kerület egy korszerű, minden igényt kielégítő óvodahálózattal rendelkezik.