Járványügyi információk - Tájékoztatás önkormányzati intézkedésekről

Kulcsszavak Megosztás

A járványüggyel kapcsolatos önkormányzati lépésekről, legfrisebb információkról itt tájékozódhatnak: https://masodikkerulet.hu/tags/koronavirus

Utolsó frissítés: 2020. 04. 02. - 14:32

- Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere kezdeményezte a társasházi törvény módosítását >>>

- A BRFK II. kerületi Rendőrkapitánysága plusz erővel végzi a közösségi terek, nyilvános helyek és bevásárlóközpontok ellenőrzését a veszélyhelyzet alatt érvényben lévő korlátozások betartatása érdekében. Tájékoztatásuk szerint a lakosság jellemzően szabálykövető, szankció kiszabására eddig nem volt szükség.

A korlátozásokkal kapcsolatos bejelentéseket, észrevételeket a 06-20/329 95 41-es KMB telefonszámon tehetik meg. Bővebb információ >>>

- Kedves idős és rászoruló szomszédaink!

Kerületünkben élő, idős és segítségre szoruló (fogyatékkal élő, vak és gyengén látó, illetve speciális igényű) lakosainkra kiemelten vigyázunk, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy hogyan szervezhetjük meg a segítséget, azoknak, akiknek szükségük van rá.

Ezért is fontos számunkra, hogy minden lehetőségünkkel segítséget nyújthassunk, mind a szükséges alapvető élelmiszerek, a tisztálkodási- és tisztítószerek megvásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, illetve szükség esetén a melegétel házhoz szállításban. További információ >>>

- A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben változik az óvodai beiratkozás ideje és módja. A beiratkozás elektronikusan vagy telefonon történik 2020. április 2 és 17 között. További részletek >>>

- Önkormányzati tájékoztató a kijárási korlátozásokról

2020. március 28-tól az egész országban kijárási korlátozások lépnek életbe. Kérjük, maradjanak otthon, vigyázzanak saját és szomszédaik egészségére is!

 • Otthonunkat csak különösen indokolt esetekben hagyhatjuk el.
 • Lakásunkat elhagyva tartsunk 2 méter távolságot mindenkitől – már a lépcsőházban is! A liftet csak akkor használjuk, ha a lépcsőzés egészségügyi akadályokba ütközik!
 • A 65 év felettiek kizárólag 9 és 12 óra között vásárolhatnak be.
 • A 65 évnél fiatalabbak kizárólag 12 óra után tartózkodhatnak boltokban.
 • Az Önkormányzat munkatársai segítenek 70 év feletti szomszédainknak a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában és meleg étel házhozszállításában is. Kérjük jelezzék igényüket 8 és 20 óra között a 36/30 159-0148 és 36/30 159-0149 telefonszámokon és az [email protected] e-mail címen.
 • Ha tud, kérem segítsen idősebb és segítségre szoruló szomszédainak! Ha teheti, menjen el helyettük boltba, sétáltassa meg kutyájukat és jelentkezzen az [email protected] címen. Minden segítség számít.
Ezúton tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán, az Európa Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (“GDPR”) 6. cikk (1) bekezdés (a) pontja alapján történik. Amennyiben Ön hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez, tájékoztatjuk, hogy azokat kizárólag a II. Kerületi Önkormányzat arra kijelölt munkatársa fogja megismerni, az adatok harmadik fél számára nem kerülnek átadásra. A megküldött adatok kizárólag a veszélyhelyzet ideje alatt kerülnek felhasználásra, azt követően törlésre kerülnek.

További részletek >>>

- Tájékoztatás szociális bérlakás pályázat felfüggesztéséről >>>

- Online társasházi tanácsadás >>>

- A Fény Utcai Piacon március 23-tól az ott dolgozó kereskedők és szolgálattevők maszkban végezhetik a munkájukat. >>>

- Segítség veszélyeztetett állattartóknak kutyák és macskák ellátásban. >>> 

- Dolgozunk azon, hogy a vészhelyzet által érintett kis- és középvállalkozásokat is támogassuk, oly módon, hogy a tulajdonunkban álló üzletek és szolgáltatói egységek bérleti díját kedvezményessé tesszük, vagy teljesen elengedjük a veszélyhelyzet időtartamára annak érdekében, hogy ne bocsássák el dolgozóikat. A döntést minden esetben egyedi méltányosság keretei között hozzuk meg.

- A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel, a társasházi pályázatokkal kapcsolatos dokumentumokat személyesen nem áll módunkban átvenni. A kitöltött megállapodásokat és pénzügyi elszámolásokat illetve azok mellékleteit előzetes ellenőrzésre, elektronikus úton a [email protected] címre szíveskedjenek megküldeni. További információ >>>

- Az egészségügyi intézményekben dolgozók részére biztosít lakásokat a II. kerület

- 12 pont a COVID19 ellen >>>

- A közterület-használati hozzájárulás iránti kérelmeket sem lehet személyesen beadni. További információ >>>

- A II. kerület Facebook-oldalának csoportjában kerületi felajánlásokról és segítőakciókról is értesülhetnek. >>>

- A járványügyi veszélyhelyzet miatt halálesetet anyakönyvezésén kívül valamennyi anyakönyvi ügy esetében az ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban lehetséges.
Tel: 346-5567, 346-5533

- Az Egészségügyi Szolgálatnak a tervezett ellátásokat halasztania kell a járványügyi veszélyhelyzet miatt! További részletek >>>

- Arra szeretnénk kérni 70 év feletti szomszédainkat a 46/2020.(III.16.) Kormányrendelet értelmében, hogy egészségük és életük megóvása érdekében lakóhelyüket, vagy tartózkodási helyüket lehetőség szerint ne hagyják el.


Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: [email protected]
telefon (8.00 és 20.00 óra között): +36/30 159-0148 és +36/30 159-0149

- Gondozási Központok és az Értelmi Fogyatékosok tájékoztatói a járványügyi helyzettel kapcsolatban az idősek és a fogyatékkal élők védelmében

- A II. kerületi játszóterek is bezárnak! A többi budai kerülethez hasonlóan mi is bezárjuk játszótereinket, mivel nem tudjuk garantálni a zsúfoltság elkerülését.

Kérjük, senki se bízza a nagyszülőkre a gyerekeket! Azoknak, akik semmiképpen sem tudnak otthon maradni, óvodai ügyeletet biztosítunk az alábbi helyszíneken:
Labanc Utcai Óvoda - [email protected]
Szemlőhegy Utcai Óvoda - [email protected]
Völgy Utcai Ökumenikus Óvoda - [email protected]

Kérjük, aki igénybe kívánja venni az ügyeletet, az eredeti intézmény vezetőjének jelezze e-mailben!

A rendőrség kivizsgálta a hamis koronatesztekkel házaló csalók ügyét. Kiderült, hogy a II. kerületben nem volt érintett, ezzel együtt is azt kérjük, hogy mindenki járjon el kellő alapossággal, és amennyiben hasonlót tapasztal, jelezze a hatóságoknak! A rendőrégnek köszönjük a gyors és sikeres nyomozást!

 - A járványügyi vészélyhelyzetre tekintettel, az anyakönyvi kérelmeket személyesen nem áll módunkban átvenni. A kitöltött kivonat kérelmeket elektronikus úton az [email protected] címre tudják megküldeni, vagy postai úton tudják eljuttatni a Hivatal részére az alábbi postafiókra címezve: 1277 Budapest 23. Pf. 21. A kiállított kivonatok a megadott címre postázásra kerülnek.

Megértésüket köszönjük!


- A II. kerület háziorvosainak elérhetősége
- Tájékoztató betegek részére

- Tájékoztató a személyes ügyfélfogadás szüneteltetéséről

Elmaradó programok:

 • 2020. március 16-tól Madarász Ovi foglalkozás szünetel.
 • 2020. március 17-től Vadkaland Program, óvodások vadasparki látogatása szünetel.
 • 2020. március 21. Lakossági veszélyes hulladék gyűjtése és házhoz menő elektronikai hulladék gyűjtése elmarad.
 • 2020. március 29. Ebtartási program szünetel.
 • 2020. március 27. Környezetvédelmi Nap keretében történő hulladékmentesítés elmarad.

További intézkedések:

- A kormányzat az összes párt támogatásával döntött az iskolák bezárásáról, a diákoknak mostantól nem kell bemenniük.

- Március 16-tól bezárnak a II. kerületben az óvodák és bölcsődék is. Hétfőn és kedden mindenhol ügyeleti rendszert biztosítunk, ezt követően a nyári szünetihez hasonló ügyeleti rendszer kerül bevezetésre, amiről hamarosan tájékoztatást adunk. Kérjük a szülőket, csak abban az esetben vigyék be gyerekeiket, ha egyébként a különösen veszélyeztetett nagyszülőkre bíznák őket. Természetesen a bezárás idején az óvodai, bölcsődei gondozók, illetve a technikai személyzet fizetését továbbra is folyósítjuk, beleértve az Önkormányzat által biztosított 50 ezer forintos bérkiegészítést is.

- Aki igényli, annak az étkezését továbbra is biztosítják az oktatási intézmények. Az iskolák segítségével felmérjük, kiknek van szüksége erre a szolgáltatásra, és a szükséges mennyiséget az iskolákba szállítjuk.

- Március 18-tól, szerdától az iMenza program törölte az összes étkezést, aki szeretné a zárás alatt is megkapni az ellátást gyermeke számára, kérjük újra adja le rendelését! Így tudjuk elkerülni az élelem felesleges pazarlását.

- A gondozási központokat és az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonát 2020. március 17-től átmenetileg bezárjuk. A házi segítségnyújtást, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és az étkezést továbbra is biztosítjuk minden érintettnek. Munkatársaink és partnereink kapcsolatban maradnak az ellátottakkal, minden veszélyeztetettre kiemelten figyelünk.

- Tekintettel a járvány miatt kialakult helyzetre, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ a mai naptól megváltozott munkarendben, de változatlan nyitvatartással dolgozik. További részletek >>>

- A járványügyi vészhelyzet miatt az Egészségügyi Szolgálatnak miniszteri utasításra a tervezett ellátásokat halasztania kell, így ellátására csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerülhet sor. Kérjük, ezt jelezzék telefonos bejelentkezéskor, illetve ezt az intézmény bejáratánál Munkatársaink ellenőrizni fogják. Amennyiben a sürgős vizsgálatot kérő páciens állapota a kísérést nem kívánja meg, kísérő, hozzátartozó nem tartózkodhat az épületben. Kérjük beteg hozzátartozóját az épület előtt várja meg!

- A világjárványra való tekintettel a személyes ügyfélszolgálat határozatlan ideig szünetel.

A következő elérhetőségeken tudja ügyfélszolgálatunkkal felvenni a kapcsolatot:

Telefon: +36 1 346 5600

Email: [email protected]

Parkolási Ügyfélszolgálat [email protected], +36 1 346 5599

Tájékoztatjuk Önöket, hogy papír alapon semmilyen anyagot nem áll módunkban átvenni. Kérelmeiket kizárólag postai úton tudják eljuttatni a Hivatal részére az alábbi postafiókra címezve: 1277 Budapest 23. Pf. 21.

- 2020. március 16-tól az Adóügyi Igazgatóságon is szünetel a személyes ügyfélfogadás. Az ügyintézés telefonon (346-5400) vagy elektronikus úton történik.

A helyi adók és a gépjárműadó első félévi befizetési határideje 2020. április 15-re módosult.

Adóigazolás kiállítása iránti kérelmek e-mailben is kérhetők ([email protected]), annak megküldését elektronikus úton, hitelesítve biztosítjuk.

- A II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. személyes ügyfélszolgálata határozatlan ideig zárva tart.

- A Fény utcai Piac és kereskedelmi központ területén, március 17-e keddtől nyitvatartási időben nem tarthat nyitva 15 óra után olyan kereskedelmet folytató üzlethelyiség, ami nem minősül élelmiszerüzletnek, drogériának, illetve gyógyszertárnak. Emellett folyamatosan fertőtlenítik az épületet.

- Önkénteseket keresünk! Elkezdtük felmérni, kik azok, akik segítséget igényelnek és kik azok, akik ebben közreműködhetnek és elkezdtük kidolgozni a segítségnyújtás hatékony formáit.

- A Gyarmati Dezső Uszodát vasárnaptól a lakosság előtt bezártuk.

- A Panoráma Sportközpont határozatlan ideig zárva tart. Nincs lehetőség pályabérlésre, illetve futásra sem, így a közösségi tér sem használható!

- 2020. március 12-től a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. valamennyi intézményében határozatlan időre felfüggesztjük a rendezvények megtartását. 

Aktuális

Csatolmányok: